Mot masse-overvåking

Publisert 15.2.2019
Foto: Colourbox

Norske etterretnings-myndigheter advarer på det sterkeste mot digital over-våking i stor stil i vårt samfunn. Forslaget om satellitt-basert overvåking av dine og mine bevegelser med våre biler – kalt «vei-prising» -, kan innebære en stor sikkerhetsmessig risiko, fordi fremmede makter med letthet kan hacke seg inn i systemet.

Det vil være enkelt å vite nøyaktig hvor du og jeg befinner oss, hvor politikere befinner seg, statsråder, forsvarssjefen, statsministeren osv. Russerne, kineserne, islamistene o.a. vet nøyaktig hvor vi er til enhver tid. Veien for terroranslag vil ligge åpen, og alt dette bare fordi de folkevalgte er så avgifts-kåte, at de foreslår dette farlige opplegget som en evt. erstatning for bompenger!

Som jo er helt nødvendig i verdens rikeste land, hvor honning fra havbunnen flyter over, og saltes ned – til en framtid ingen i dag kan garantere eksistensen til! ”Vi sparer oss til raka fant i dette landet”, sa en kjent filosof og sannhets apostel for noen år siden. Og nå vil regjeringen gjøre det digitalt mulig for verdens verste banditter å følge med hvor vi beveger oss – i vårt eget land!

De som tviholder på «landeveis-røveriet», og den katastrofale, digitale oppfølgeren av det, viser null medmenneskelighet, null forståelse for folkets beste, og null intelligens! Satellitt-overvåking av norske kjøretøy tar Demokratene fullstendig avstand fra! Likeså totalt unødvendige bompenger! Og – det er snart valg!

Marianne Solheim, fylkesleder Vestland, Demokratene.
Terje Haugom, Demokratene.