Mye var bedre før!

Publisert 4.12.2020
Foto: Wikipedia

I Erna Solbergs regjeringstid har mye blitt endret på. Noe til det bedre, og noe til det verre. Svært mange av Norges innbyggere var meget godt fornøyd med ting slik det var før – med fylkesgrenser og kommunegrenser slik de alltid hadde vært. Vi hadde lensmenn og politi – uten reformer, vi hadde til og med postkontor og bankfilialer. Og ord som «fortetning» fantes ikke. I dag er det tydeligvis det eneste som er lov: Folk skal bo i blokk ved bane eller bussterminal. Enebolig er fy. Sentralisering og fortetning er overordnet!

Dagens målinger gir håp. Senterpartiet med Trygve Slagsvold Vedum er nå Norges største parti, og prosentene deres kryper stadig oppover. Mang – som har god peiling på partipolitikk – hevder at med Sp i førersetet, kan mange av Erna Solbergs regjerings påfunn bli reversert til det gode, gamle. Nytt liv i forlatte kommunehus, gjenoppretting av kommune-navn og grenser, fylkesgrenser osv. Mange hjerter vil glede seg, dersom feilslåtte reformer og bevisstløse påfunn og endringer blir avviklet.

Min tro er at med Vedum som kaptein, og evt. Frp med i mannskapet – til å ta seg av bilavgifter, bompenger o.l. -, og Ap selvsagt med blant offiserene på broen, vil Norge bli et triveligere land å leve i! Med gode ordninger og systemer som virket utmerket før, og som godt kunne virket videre i flere generasjoner! Samtidig sørger vi velgere for at et par mikro-partier på venstre-fløyen forsvinner under sperregrensen! Det blir et spennende valg høsten 2021, dere! Forslag: Hev sperregrensen til 10 % for å sikre demokratiet, norske verdier og ressurser på norske hender, og unngå at ekstreme grupper innen politikk og klima/miljø sniker seg inn på Løvebakken!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.