Nå blir det snart hett under rikspolitikernes føtter!

Publisert 9.3.2020
Foto: Colourbox

Den så lenge kjempete kampen for å få våre såkalte folkevalgte politikere til å oppheve det direkte ulovlige fratrekket av gifte og samboendes pensjoner, bringer nå resultater!   Samfunnsmagasinet har gjort en kjempejobb i denne saken, og har presentert klinkende klare dokumentasjoner på at de 10% som fortsatt holdes tilbake av nevnte pensjoner – er ulovlig.   Ut fra dagens skattelov er det helt klart og udiskutabelt. Det står utvetydig svart på hvitt!

Her har vi igjen et bevis på hvordan instanser innen EU (i dette tilfelle OECD) kan presse/oppfordre den norske regjeringen til å – i dette tilfelle – direkte stjele fra pensjonistenes opptjente pensjoner gjennom et langt liv.   Opprinnelig var det hele 17,5%, men så vidt vites klarte FrP å få det redusert til 10%. Dette er fortsatt et betydelig beløp for pensjonistene.

Gjennom årene fra 1975 dreier det seg selvsagt om hva man med rette kan kalle gigantiske beløp i fler-milliard klassen. Her må det selvsagt også være snakk om svære tilbakebetalinger – i det minste for de siste 5-6 årene etter at den nye skatteloven trådte i kraft. Dette kan faktisk bli en enda større skandale enn den nylige NAV-skandalen! At det ikke er regjeringen Solberg som har satt i gang det ulovlige pensjons-trekket, spiller liten rolle. Denne regjeringen har i hvert fall vist en utrolig smålighet og uvilje til å ordne opp i saken trass i en rekke henvendelser. Pensjonistene betyr tydeligvis ikke noe av verdi for den sittende regjeringen.

Så følg med, folkens – det er spennende tider, og nå kommer nok den nye skandale-saken snart frem i mediene. Da blir det sannsynligvis ikke særlig hyggelig å sitte på Stortinget eller i Regjeringen! Og ikke minst – legg merke til hvilke tåpelige bortforklaringer våre rikspolitikere nå vil prøve seg på! De har nemlig prøvd seg flere ganger tidligere. Folkevalgte – våre tjenere?? Det er både til å le og gråte av!

Wilfred Høsteland