Nå kan du sende hjelp gratis til Ukraina med Posten

Fra 22.4.2022 tilbyr Posten en gratis pakketjeneste som gir folk over hele Norge mulighet til å sende humanitær hjelp og gaver til Ukrainas befolkning.

Publisert 25.4.2022
Kilde/Foto: Mynewsdesk

– Vi gjør nå en innsats for å frakte humanitær hjelp og gaver til Ukraina. Folk som vil gi mat, medisinsk utstyr, hygieneartikler eller andre sårt tiltrengte varer, kan nå sende det helt uten kostnader. Vi samarbeider med den ukrainske posten, som fordeler pakkene der det trengs mest. Gratis hjelpesendinger vil gjøre det enkelt for folk å bidra, sier konsernsjef Tone Wille.

De humanitære hjelpepakkene blir kjørt som vanlig post fra Norge til Polen. Deretter vil sendingene bli transportert videre av den ukrainske posten som er ansvarlig for distribusjonen i Ukraina. Det nasjonale postselskapet, Ukrposhta, vil levere ut pakkene der hvor behovet er størst, men ikke i direkte krigsområder.

Gjennom hele krigen har Posten Norge levert post og pakker til Ukraina. Krigen gjør distribusjon og tilgang på varer vanskelig i Ukraina. I denne situasjonen tar den ukrainske posten en aktiv rolle for å distribuere pakker med humanitær hjelp. Gjennom postsamarbeidet legges det nå til rette for at det skal bli enklere å få frem viktige varer til det ukrainske folk.

Posten Norge har gitt to millioner kroner til hjelpearbeidet som Røde Kors driver i Ukraina.

Enkelt å sende
Bestill frakt av hjelpepakken du vil sende til Ukraina på www.posten.no Du får en QR-kode som du tar med når pakken leveres inn på en av Postens 1700 innleveringssteder og landpostbud.

Dette er svært etterspurte varer

Mat med lang holdbarhet.

  • Tørket mat og hermetikk, nøtte- og proteinbarer, pasta, supper, pureer, kondensert melk og søtsaker
  • Baby-mat (morsmelkerstatning eller måltider). NB: Ikke glass.
  • Mat til husdyr.

Husholdningsprodukter som soveposer, liggeunderlag, tepper og puter.

Hygieneprodukter som tannbørster og -pasta, såpe, sjampo, våtservietter, bleier, bind og tamponger.

Medisiner i form av plaster, bandasjer, sårvask og sterile kompresser.

Elektronikk som powerbanks, batterier, lommelykter, walkie-talkie.

Termisk undertøy (ull eller lignende). NB: Ikke send andre typer klær.

Det skal ikke sendes: Ferskvarer, flytende ting og farlig gods.