Nå må det komme sikrere tuneller

Publisert 2.8.2021
Foto: Wikimedia

Nok er nok! I fjell-landet Norge – og særlig på Vestlandet – er tunneler dessverre noe vi må leve med. Men etter flere tilfeller av stein som løsner fra tunnel-taket, er det ikke lenge før de første liv går tapt. Slik vil vi ikke ha det! I Oslo hagler milliarder som hagl fra himmelen til alle tenkelige prosjekter. Nå er det våre tunnelers tid!

Armering av tunnel-tak i full lengde må til. Bue-profiler med stål-matter og betong – som i undersjøiske tunneler – må til. Når tunnelene ser ut innvendig som delte betong-rør, vil vi føle oss trygge. Ingen åpen fjellvegg eller fjelltak skal være synlig. Alt skal være sikret med armerte betong-profiler.

Så Hareide og Statens Vegvesen, – det er bare å sette i gang omgående! Og til Erna, – du er fra Bergen, men vår by her vest har sannelig ikke merket mye til at du også representerer oss. Du og Hareide bør snarest sette i gang med ny E-16 Bergen – Voss! Tafatte og dugelause politikere må skiftes ut ved høstens valg! Love og lyve – det er vår tids politikeres varemerke. I alle fall de som styrer nå! Må dette vanstyret fortsette i 4 år til? Og en ting til – senk prisene på drivstoff til 12 kr literen! Og slutt å skremme folket med «utslippsfrie soner» basert på grønn overtro! Godt at noen vettuge partier vokser så det kviner!

Terje Haugom, Demokratene.