Nå må diesel-hetsen ta slutt!

Publisert 20.3.2018

Av Terje Haugom, samfunnsdebattant
Arkivfoto: Sfm.no

Vegard Møller Johnsen – Broom.no maser om at staten må ta tilbake alle diesel-bilene folk ble anbefalt å kjøpe! Overdrivelser i superklassen! Forurensingen i storbyene har bilene kun 2-4 % av æren for! Det er hovedsakelig vedfyring, manglende renseanlegg hos industribedrifter, og utslipp fra fly under innflygning over bysentrum – f.eks. i Bergen – som står for det aller meste!

Dieselbilene blir bedre og renere for hver årsmodell som kommer, og bilkjøpere må ikke la seg skremme av miljø- og klimahysterikere som bare liker sykkel og elbiler! Ingen maskin er oppfunnet som er så driftssikker, pålitelig, robust og lønnsom som dieselmotoren!

De som får problemer i luftveiene av å bo i bystrøk, anbefales på det sterkeste å flytte ut på landsbygda, til sol og frisk luft, fuglesang og mø og bæ! Ved Europas bilfabrikker velger de fortsatt å satse på diesel, og forslag til diesel-forbud i storbyene stemmes resolutt ned! Nå må diesel-hetsen ta slutt! Klima-folk kan rense strendene for plast i stedet! Overdrivelser, falske målinger – og lettlurte «spesialister» prøver å skremme oss som vil kjøpe og kjøre diesel fortsatt i mange år. Vi lar oss ikke skremme!