Nå må pengetyveriet fra vanlige folk stoppes!

Publisert 10.5.2023
Foto: Colourbox

Hvem er det som står bak den største prisøkningen i Norge? Svaret er ganske klart. Hovedårsaken er vår gjennom syke energipolitikk takket være Nordpool, EØS og ACER . Norsk næringsmiddelindustri kan heller ikke fritas for medansvar. Der i gården har de hatt rekord gevinster og utbytter, og grådigheten deres synes bare å fortsette. De største bankene og NHO gnir seg i hendene. Så følger Norges Bank opp med ytterligere gnell og gnål om nye rentehevinger «for å stagge prisveksten».

Et gjennom pill råttent skuespill

Nå må pengetyveriet fra vanlige folk stoppes. Det rekker nå. Det er snakk om et gjennom pill råttent skuespill. Staten og norske kommuner er med på galskapen med nye avgiftsøkninger, og politikere toer sine hender. Kanskje vurderer de å sette ned enda flere utvalg som bruker år før et resultat og et svar foreligger.

Hva blir så resultatet av årets lønns- og pensjonsoppgjør, 2-3 % minus? Rentefradraget har som kjent også falt med hele 6 % siden år 2013 da det lå på 28 %. Så langt er det bare Samfunnsmagasinet som har våget å skrive om saken. Andre medier har holdt munnen sin godt lukket. Med de horrible prisøkningene man i dag opplever i det søkkrike Norge, og hvor den norske stat også synes å ikke få nok i kassen, så må våre folkevalgte nå skjønne at noe langt mer drastisk må gjøres. Nå må de komme på banen og foreta seg noe. Og det må skje nå, ikke om flere år.

Den økonomiske galskapen som har pågått over tid kan bare ikke få lov til å fortsette. La det være klinkende klart at man skal kunne bo og leve av sin inntekt. Det er det i dag mange i dagens Norge som ikke klarer uten støtte, og pluss gjentatte uketurer til Fattighuset eller Frelsesarmeen. Resultatet av en enda høyere rente og ikke økning av rentefradraget, medfører også på sikt langt mindre handel og omsetning, og det betyr arbeidsledighet i sluttenden. Det er helt ubegripelig at mennesker med høy utdannelse, (de som hevder å ha slik?), ikke synes å ha bedre peiling på alminnelig økonomi.

Jan Hansen
Frilansjournalist MNJ/IFJ