Nå skrikes det høyt i Helse-Norge!

Askøy 20.9.2016
Av Jan Ove Fromreide
Illus.foto: Colourbox

«Her snakker vi altså om våre egne borgere, de som har betalt inn penger fra lønningene sine ofte gjennom en hel mannsalder». Nå skrikes det høyt om at immunterapi for mennesker med lungekreft vil koste 500 millioner kroner!

Det er så hjerteløst

Behandlingen som har vært gitt gratis i flere land, blant annet i våre naboland, har bare vært gitt her i Norge til mennesker som selv har måttet betale! Nå fryktes det at dette kan knekke økonomien i sykehusene våre. Nå stilles det faktisk spørsmål ved om dette er verdt prisen? Verdt prisen for et menneskelig?

Så hvordan vurderes et menneskeliv her i landet mister Helseminister. Det synes jeg bør være et høyst relevant spørsmål! Nå kunne jeg tenkt meg å gå i gatene – dette er så hjerteløst. 500 millioner kroner! Smak på den summen! Vi har brukt haugevis av milliarder blant annet på asylsøkere det siste året. Ingen i det offentlige har kritisert den type pengebruk!

Det handler om egne borgere

Vi bruker haugevis av milliarder på utbygging av veier! Ingen stiller noen gang spørsmål ved om dette er verdt pengene! Tidligere har vi tatt milliarder av oljefondet! Det er fullt mulig – dette gjelder menneskeliv! Her snakker vi altså om våre egne borgere som har betalt inn penger fra lønningene sine, ofte gjennom en hel mannsalder! Hvilket land er det vi lever i? Hvilke hjerteløse politikere er det vi velger inn til å styre dette landet?

Redaktørens merknad

Det innsenderen her belyser er svært viktig å sette fokus på. At Helse-Norge skriker høyt i en forbindelse som dette, er ikke bare uverdig men også særdeles umoralsk. Norge låner også søkkrike Tyskland penger til veibygging for en lav rente, mens landets egne utbyggere må betale over det tredoble. Hva skal man si til noe slikt? Det gamle ordtaket ”Det er av sine egne en skal ha det og alltid får det”, lever altså fortsatt i beste velgående. Hvorfor har den norske ”etniske” makteliten blitt så stygg og tarvelig mot sitt eget folk? Så snakker de samme om hvor ”forferdelig” det er i borgerkrigsherjede Syria. Red.