Nærmest påtvunget Norges-ferie i 2020

Publisert 20.5.2020
Foto: Colourbox

At man i år må ta ferien i hjemlandet og prognosene går for at Lofoten er på topp på «ønskelisten» ser ikke så verst ut. Da tenker nok noen at bompengeinnkrevingen for biler burde minst halveres for å få opp interessen for en slik ferie, og aller mest der man kar kystveier som har disse som en perlesnor med få km mellom hver.

Skal man få folk til å velge ferien sin i Norge, så bør man legge opp til attraktiviteten for å få dette til, og en halvering av bompengene er et alternativ man burde sett på. Riktig nok så har Norge flere unike steder å feriere på, og Lofoten er noen av dem. Noen velger å bruke bilen, andre kanskje en bo-bil og salget av bo-biler har visst økt en del. Andre velger motorsykkel og telt etc. Det er enkle ferier som nå kan finne sin renesanse i år og enkle ferier er godt mulig å finne. Mange steder langs kysten finner man campingplasser som man kan leie båt hos til en rimelig penge, eler man (om man har bil) også selv ligge i LAVVO. Skulle ikke det være en grei måte å overnatte på? Slike er ikke så dyre om man velger Tipi-typen av dem som er noe rimeligere i innkjøp og man har det man trenger til en ferietur lang eller kort.

Årets ferie blir det man selv egger opp til og ingen kan si at man er nødt til å gjøre det på den dyre måten. Hengelkøyer har også blitt in for tiden. Biltema har utstyr for å sette denne fast til, det er ikke dyrt heller. Een «rørkonstruksjon» som er lett å sette sammen, og vips så kan du sove til fugle-lyder og frisk luft. Enkelte leier ut boliger og småhytter på AirBNB eller hva det nå heter som heller ikke tømmer lommeboken din. Dette året har den som vil sjansen til å se og kjenne eget land og se hva dette landet rommer av vakker natur. God sommer og se hva Norge har å by på. Lykke til.

Ellinor Nerbø