Når barnevernet produserer rusmisbrukere

Publisert 20.4.2018

Av Ellinor Nerbø NBBO
Illus.foto: Colourbox

Det er svært mange unge som for første gang får tilgang til sterke rusmidler når de blir plassert i norske barnevernsinstitusjoner. Da blir svaret at staten går god for denne trenden når de ikke reagerer med uanmeldte besøk til slike institusjoner.

Dagbladet hadde i dag 15/4/18 en artikkel som beviser min påstand. Når mindreårige blir introdusert og rekruttert til dette, så er dette ikke annet enn grov omsorgssvikt fra de som driver disse institusjonene. Den som var nevnt i artikkelen er Vestlundveien Ungdomssenter i Fyllingsdalen. Hadde nær sagt at dette måtte være i Bergen kommune, som atter en gang kom i rampelyset hva gjelder barnevern.

Det er legitimt å stille ordføreren og rådmannen følgende spørsmål. Når har Bergen kommune tenkt å våkne? Dette må vel være temmelig flaut når man mener at å flytte barn som man mener har det svært vanskelig hjemme, så skal de møte dette som er hundre ganger verre? Altså atter en bekreftelse på at dette kun handler om pengene, og at hvordan barnet eller den unge får det før, under, og etter at barnevernstiden er forbi ikke har så stor relevans! Hva sa jeg om utstrakt bruk av angrepiller? Bruk dem!