Når er tiden inne for å slutte med politikk?

Publisert 22.1.2024
Foto: Privat

Jeg vil åpne «den politiske kofferten» som jeg tenkte å legge bort for godt etter kommunevalget 2023. Tanken var å gi seg i 2027. Jeg begynte tross alt med politikk i 1974. 40 år i Trondheim bystyre og 3 perioder i fylkestinget i Trøndelag kan kanskje være nok.

Jeg tenkte å følge etter dronningen av Danmark og abdisere noe når parlamentarismen blir innført i Trondheim. Er dette riktig etter alle disse årene i lokalpolitikken og ingen i rikspolitikken? Nå ønsker jeg å spørre velgerne før jeg bestemmer meg.

Skal jeg kanskje prøve meg på Stortingsvalget 2025 med mål om å komme inn på stortinget hvis fylkeslaget ønsker dette. Har Pensjonistpartiet styrke til å komme inn på stortinget fra SØR-TRØNDELAG? Trenger pensjonister og uføre talsrepresentanter på Løvebakken?

Jeg har pirket på mye tidligere gjennom over 36 år i bystyret og 10 år i fylkestinget og tatt opp utallige saker for folk flest. Ombudsrollen er for meg svært viktig. Er tiden inne til å prøve seg på stortinget eller har jeg kanskje blitt for gammel? Bør man fortsette med politikk når man har passert 70 år ettersom man utelukker denne alderen på en rekke offentlige plasser?

Svein Otto Nilsen
Gruppeleder for Pensjonistpartiet i Trondheim bystyre og Trøndelag fylkesting

Redaktørens personlige merknad:

PP’s Svein Otto Nilsen er en av de norske politkerne som har mottatt vårt æresdiplom. (Det har vi også gitt til bl.a. Torstein Dahle og Odd Einar Dørum). Norge trenger politikere som engasjerer seg for både folkog land, og ikke minst viser det gjennom praktiske handlinger. Svein Otto Nilsen er en slik politiker. Derfor bør han etter mitt forslag fortsette, og han bør få en plass på Løvebakken. Det fortjener han etter alt det gode arbeid han så lang har utført i sin politiske karriere.

Mvh Jan Hansen
Ansvarlig redaktør