Når staten skader seg selv med politisk drahjelp

Publisert 12.12.2018
Av Jan Hansen, frilansjournalist MNJ
Foto: Sfm.no

Det skrikes høyt i disse tider på faren for enda større grensehandel, eller ”Harry-handel” som noen ”kloke hoder” (?) fant på en gang i tiden. Da E6 var ferdig utbygget til motorvei, i alle fall fram til Strömstad, så eksploderte trafikken og handelen over grensen.

Et nytt stor kjøpesenter ble bygget i Strömstad og fikk navnet ”Gallerian”. På Nordby ble det nye utvidelser, også på området ved den nåværende første rundkjøringen i Strømstad, hvor det også ble åpnet et nytt Systembolag.

Norge taper nå milliarder av kroner grunnet handelslekkasjen. Og tapet forventes å øke i tiden framover. Men hvorfor taper staten og Norge arbeidsplasser? Svaret er enkelt. En idiotisk økonomisk politikk hvor de ansvarlige ikke skjønner at jo høyere avgifter, desto mindre salg.

Det er om å gjøre å øke avgiftene på omtrent alt av mat og drikkevarer, for ikke å glemme den særdeles idiotiske sukkeravgiften som sendte prisen på bla. Pepsi Max (sukkerfri drikke) til himmels. Sukker-avgiften skulle demre opp for andre tap. Hva ble resultatet av det?

Den dag våre politikere og byråkrater får inn i hodet at avgiftsøkninger ikke er veien å gå, derimot å senke dem, den dagen tror ikke vi i sfm.no noen gang vil komme. Og spør vi ”Harry-handlerne”, så får vi samme standard svar: ”Det bare er sånn, hva skal vi gjøre da”?

Det virker for oss at det er slik Ola Nordmann egentlig vil ha det. Noen få tar motet til seg og protesterer åpenlyst. Men det bryr ikke makteliten seg om overhodet, bare de selv har til salt i grøten. Da er det ikke så viktig med alle de andre. Næringslivet skader også seg selv.

God bedring!!