Publisert 30.8.2019
Foto: Colourbox
I muslimsk tro er det uakseptabelt å håndhilse på en person av det motsatte kjønn. Det fikk vår kommende regent – Kronprins Haakon – erfare da han besøkte moskéen Al-Noor Islamic Centre i Bærum. Han strekte ut hånden, men kvinnen la sin egen hånd over venstre bryst.
En slik handling fra kvinnens side er ikke bare respektløst overfor kronprinsen, men vitner og om hvor mye snålt muslimene har i sin tro og kultur! I norske skoleklasser har muslimske foreldre – som har barn i klassene – laget oppstyr, fordi norske skolebarn har hatt løkrull og skinke på skolematen sin. Noe muslimske foreldre slett ikke har noe med å gjøre – selv om de som muslimer tar avstand fra svinekjøtt. At muslimske barn ikke kan dusje sammen med norske, ei heller ha felles svømmeundervisning, er også sider ved den muslimske kultur vi gjerne skulle vært foruten i Norge!
De som har fått komme hit, er pliktig til å la seg integrere. Det innebærer å ta til seg alminnelig høflighet og respekt for vertslandets kultur, folkeskikk og sedvane! Og her i landet håndhilser vi – uansett hva vi tror på! Her i landet er svinekjøtt og diverse pølse-utgaver god, norsk, tradisjonsrik mat! Også for barn! I tillegg må muslimer akseptere at i norsk skole har vi blandingsklasser, felles gym- og svømme-undervisning, med jente-garderober og gutte-garderober, med tilhørende dusj-lokaler, jenter for seg, og gutter for seg. Ingen religion eller annen kultur har rett til å lage spesial-regler for dette. Norsk skolelov gjelder – og bare den! I norsk samfunn ellers gjelder kun Norges Lover! Ingen sharia!
Avslutningsvis nevnes at under krigen måtte jødene feste «jøde-stjerner» på jakken, så alle kunne se hvem som var jøde – og ikke. Hijaben har liknende funksjon: «Jeg er muslim!» Slike stigmatiserende plagg bør i hvert fall barna slippe å kle seg med! Ingen trenger å «reklamere» for familiens tro! Troen sitter i hjerte og sinn – ikke i et skaut!
Terje Haugom
Redaksjonens merknad: Muslimske kvinner i flere arabiske land, håndhilser på muslimske menn med status som eksempelvis en prins, en stor sjeik eller noe liknende. (Se bildet i headingen) Red.