NAV, barnevern, åpne kontorlandskap

Publisert 28.5.2021
Foto: Colourbox

Det var nesten sånn at man satte øynene på stilker når jeg åpnet dagens(26/5/21) Romsdals Budstikke og leste kommentarer som folk sender inn til avisens bakside når det er noe man ønsker å kommentere som man mener er helt borti natta.. Noen ganger er slike kommentarer en underholdning, men i dag fikk denne baksiden meg til å steile.. Overskriften til innlegget het som følger «:-Taushetsplikten og åpne kontorlandskap»… Det startet slik, og jeg gjentar ordrett i sitat: «-Barnevernet i Molde og omegn sliter med blant annet taushetsplikt i åpne landskap. Det må gjøres endringer og bygges om. Dyrt, ja! Men tar man lærdom? Nei da, nå skal NAV gjøre samme tabbe.

De ansatte skal flytte rundt omkring i ulik soner, sitte sammen i kreative(!)soner, jobbe konsentrert i stille soner, gå til fokusområder når de skal snakke i telefonen. Jo da, en NAV-medarbeider skal være nomade på jobben. Kollegaer flytter hit og dit og kan lese og høre taushetsbelagt informasjon om sykdom og sosiale forhold for innbyggerne. Taushetsplikten kommer til å bli skadelidende, sammen med effektivitet, trivsel og arbeidsmiljø. NAV-ledelsen hevder at det blir supert. Kanskje snakke med barnevernsledelsen? Har vi råd til å eksperimentere slik? Hvor er politikerne??

For å kommentere dette innlegget i denne «PÅ Tråden-hendelsen» som fikk frem hva som forgår inn på offentlige kontorer for tiden og hvilke idiotiske påfunn som fremkommer fra slike elementer i offentlig sektor, så er jeg i realiteten ikke forundret på dem i det hele tatt!! Vett og forstand har disse individene aldri hatt , kommer heller aldri til å få det heller!  Dette måtte jeg bare formidle ut, det får gå som det går, slikt skal det ikke være, men så har man da med offentlige elementer å gjøre ikke mennesker å gjøre men man kan tenke tanken på sadister i begge leire !!

Ellinor Nerbø.