NBBO: – En spade er fortsatt en spade

Publisert 20.2.2018

Av Ellinor Nerbø NBBO
Illus.foto: Colourbox

Økende interesse for Samfunnsmagasinet. Dette ble gledelig lesning. Så gledelig at det jeg leser ut av dette, er jo at all den velmente kritikken av norsk barnevern som har fremkommet har noen fått lese.

Det jeg da «etterlyser» er hva leserne har ment om den kritikken?? Men som opplysning om kritikkverdige forhold i dette, så gjør Samfunnsmagasinet en meget god jobb, som den «ordinære pressen» ikke tør gjøre. Det er svært få i pressen som har vert så tøffe at de tar tak i problematikken, og hvor den har sitt utspring fra, slik som Samfunnsmagasinet gjør på en glimrende måte.

Noen få har prøvd, men hvorfor har de ikke fortsatt med avsløringer på denne samme måte? Man kan ane hva, men gjennomskuingen for at de ikke gjør det, har ikke kommet godt nok frem blant den «etablerte» pressen? Selv om jeg er «skarp i pennen», og noen ganger sylskarp, så har nok det sine årsaker. Dette har jeg en anelse av at redaktøren har sett «formålet med»?

En spade er fortsatt en spade, ikke en greip, for å si det sånn. Men jeg kunne like gjerne brukt greip-momentet, men spaden får holde. Den kan «slå nok» for å si det sånn, for dem som har vett nok til å ta til seg kritikken. Selv om man noen ganger ser at dette er som å skvette vann på gåsa, men har fått tilbudet til å si hva man virkelig mener. Men det gjelder ikke bare barnevernet, det gjelder alt som er utilbørlig i vårt land.