Nei, dieselbilen skal ikke dø!

Publisert 28.4.2018
Av Terje Haugom (NAF medlem)
Foto: Colourbox

– Dieselbilen er død om bare sju år, hvis fordelene for elbil videreføres som nå, sier NAFs kommunikasjonssjef, Inger Elisabeth Sagedal, til NRK.

Et slikt utsagn fra ledelsen i vår egen bil-organisasjon, fremkaller gåsehud og frysninger hos alle oss som faktisk ikke vil kjøre noe annet enn diesel! For det første er miljø- og klimahysteriet i Norge i særklasse, hvis du snakker med bilfolk i Europa ellers. I Polen f.eks. kan du jo prøve å finne en el-bil!

For det andre har Bosch-sjefen Volkmar Denner i dag lagt frem det de mener kan være redningen for dieselmotorene i fremtiden. Ny teknologi som skal redusere utslippene av nitrogendioksider til langt under kravene. Og når Bosch så lanserer sin teknologi via europeiske, japanske, koreanske og amerikanske bilmodeller, må regjering og bystyrer rundt om bøye kne, og likestille bompenger og drivstoff-avgifter for alle typer biler! De nye dieselbilene vil snu trenden, og folk får igjen oppleve kjøregleden skikkelige motorer gir!

For det tredje – og inntil Bosch har løst problemet – er det på tide at også el-bilistene får betale nøyaktig det samme som andre som sliter asfalt, og beslaglegger plass i det offentlige rom! Det handler om solidaritet, likhet for loven, og rettferdighet! Nei, dieselbilen skal ikke dø! NAF burde stå solidarisk med alle medlemmene som kjenner åket av bompenger, forbud og reguleringer, fordi de kjører en god og driftssikker bil som regjeringen anbefalte for sju år siden, – i stedet for å spå død over den beste motor som noen gang er blitt laget!