Nesten 30 000 unge i Göteborg uten egen bolig

Publisert 24.5.2017

Av Jan Hansen, frilansjournalist (NJ Senior)
Foto: Wikimedia

Flere svenske medier har den senere tiden satt sterkt fokus på den enorme boligkøen i landets nest største by Göteborg. Det var Sveriges Television som var først ute med en rapport som stammer fra den mektige Hyresgästföreningen. (En forening det er viktig å være medlem av som vanlig leietaker. Vår merknad).

Rapporten fra foreningen viser at nesten 30 000 unge mellom 20 og 27 år, tvinges til å bli boende hjemme hos sine foreldre fordi de ikke kommer inn på boligmarkedet. Bare for 15 år siden var det helt utenkelig at man i Göteborg måtte betale flere millioner for en bolig. Utleiemarkedet er fortsatt stort. I Göteborg er det flere allmennyttige boligselskap som eksempelvis Familibostäder AB. (Bildet i headingen er hentet fra et av deres områder).

– Prisene på leiligheter i dag har fart rett til himmels grunnet en helt klart uansvarlig innvandringspolitikk. Det sier en kilde til sfm.no som vil være anonym.

Det er ingen tvil om at mange unge svensker over hele landet sliter med å få seg en egen bolig, til og med å få leid seg en leilighet. Tilstrømmingen av flyktninger og asylsøkere til Sverige, i hovedsak fra muslimske land, har vært med på å presse et allerede ganske så sterkt presset boligmarked i følge flere svenske medier. Det gjelder ikke bare Stor-Göteborg men også i hovedstaden Stockholm og i landets tredje største by, Malmö.