Nettdebatter som koker over!

Publisert 28.11.2017

Av Ellinor Nerbø
Foto: Wikipedia: Guri Barka Martins/Anders Skyrud Danielsen

I etterkant av at nettdebatter og innslag hvor Lan Marie Berg har mottatt en del hets, så ser og hører man om at det koker over enkelte ganger. Greit at man sier det man mener, men ett sted må grensen gå. Den grensen bør man vite hvor går.

Jeg kan vel ikke si at jeg heller er enig i alt som MDG står for, og mener nok at mye av deres ønsketanker virker helt bort i natta. Som det med bil kontra andre «fremkomstmidler». Jeg syns at jeg ser meg selv tråkke på «en tre-hjuling for voksne» på vei til hytta mi i nord, hvor jeg skal ett hundre mil i tråkk med sykkelhenger på slep opp eks. Setsåhøgda eller lignende, kan ta Gråura i samme slengen. Syns jeg ser for meg synet. Hvor jeg har med meg ferskvarer i hengeren, hvilken tilstand dette vil befinne seg i når man har syklet ett hundre og syv mil?? Dette i en tenkt MDG-versjon av en feriereise.

Slik som denne politikken da vil virke, så skjønner alle at slikt ikke går. Hvordan ville da Lan eller Rasmus løse problemet når man heller ikke kan sette seg på et fly, for det forurenser jo? Nordlandsbanen er jo drevet av diesellokomotiv og det skal jo ikke brukes heller? MDGs politikk tilsier jo at man heller bør sitte hjemme på ræva og la ferie være ferie, eller så kan man spørre seg om hvordan MDG-ere bruker sin ferie? I gående tilstand?? Nei takke meg til å være eier av en noe eldre bil, for i tide å komme frem til bestemmelsesstedet og at medbrakt mat er i god behold før den havner i fryseren.

Med dette kan jeg godt forstå at noe koker i debatter som omhandler MDG og deres politikere, men man trenger ikke komme med nærmest drapstrusler av den grunn. Prøv heller noen ord med humor som alle skjønner. Litt enklere det. Så har man dette med bompengene da som også er et «must» hos MDG, nesten som slikkerier. Blir veiene mindre kjørbar ved hjelp av bompenger??  Brukerbetaling sa noen. Slettens ikke rart da at varer blir dyrere fra handelsstanden når frakt må regner inn i salgsprisen. Har noen tenkt på at det er verre at vulkaner spyr ut alskens dritt, som er farligere enn det «avfallet» som kommer ut ræva på en bil? Hva når fly slipper ut flybensin rett i lufta 40 for opp? Er ikke det like farlig når dette ramler ned midt i potetåkeren eller kornåkeren? Har MDG tenkt den tanken? Trolig ikke, Rasmus heller ikke. Så tenk før man taler.