Noen billister bryr seg overhodet ikke

Publisert 8.3.2019. Oppdatert 13:06
Av redaksjonen
Foto: Sfm.no/Alexander Haaland

Det er meget populært å reise over norskegrensen for å handle billigere mat, tobakk, øl, vin og brennevin. Salget av det siste har for øvrig eksplodert grunnet økte norske avgifter. Men så var det dette med å bruke vett i trafikken og huske på at man ikke er alene på veien, ikke minst at Sverige har nesten 100 % like trafikkregler som i Norge, også på privateid grunn. Det er det mange besøkende til Strömstad som ikke bryr seg om.

Bildet i headingen viser et av mange tilfeller der bilførere ikke bryr seg om verken hvite linjer eller hvorfor de er der. På parkeringsplassen utenfor Ica Kvantum i Strömstad, er det tydelig merket opp et sperrefelt der folk skal kunne gå trygt med sin handlevogn mellom bilene, for ikke å risikere å bli påkjørt. En nordmann med bil og tilhenger lastet med en båt, brydde seg tydeligvis ikke om sperrefeltet, og tok opp to parkeringsplasser og dermed hindret fri ferdsel for fotgjengere. Flaut, forferdelig flaut og respektløst.

Og så var det dette med å skape kø og kjøre i varierende hastigheter. På innfartsveien fra E6 nord til Strömstad er det siden 2012 80 km/t. Svært få nordmenn bryr seg om det. Enten ligger de 20-30 km/t over fartsgrensen, eller så ligger de i 60-70 km/t og lager kø – selvsagt. Men ikke nok med det. Noe som heter ”god avstand til foranliggende kjøretøy”, er ofte gresk for mange ”Harry-handlerne”.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Alexander Haaland

Mange må på død og liv helt opp i støtfangeren på bilen foran. De som ofte gjør dette er eiere av biler som Audi, Mercedes, Tesla og BMW. Det er helt tydelig at mange av disse ikke tenker over hva de selv kan få komme til å betale i erstatning for skader, som de kan forvolde ved en påkjørsel bakfra. Det handler ikke bare om skader på bilen men også dem inne i bilen. Man ser veldig sjelden politiet på denne veien. Det samme gjelder inne i byen.

Det pågår til tider en helt vanvittig grisekjøring til ulike tider på døgnet på innfartsåren Oslovägen. Stressete billister som skal rekke fergen til Sandefjord. I 40 km/t sonen kjøres det ofte i både 80 og 90 km/t. Rene galskapen på en vei med flere utkjørsler og flere overgangsfelt. Nå er det ikke bare biler med norske skilt som bryter fartsgrensene. Det gjør også mange andre. Både svensker, dansker, tyskere, hollendere, polakker, litauere, latviere, bulgarere, rumenere osv. gir ofte f** i fartsgrensen. Dette gjelder også førere av rutebusser og trailere. På tide for Polisen å ta oftere kontroll på disse veiene?