Noen må si stopp!

Publisert 5.11.2017

Av Terje Haugom
Samfunnsdebattant
Illus.foto: Colourbox

Forskere med data- og informasjonsteknologi som arbeidsfelt kan være i ferd med å undergrave menneskets rolle som hersker på Jorden, gjennom sin higen etter å skape kunstig intelligens. Den anerkjente fysikeren Stephen Hawking advarer på det sterkeste mot å la forskerne få fortsette med sitt farlige prosjekt.

«– Jeg frykter at kunstig intelligens vil erstatte oss mennesker fullstendig, mener Stephen Hawking ifølge Cambridge NewsVidere sier han: « – Hvis mennesker kan skape datavirus, kan noen på et tidspunkt designe kunstig intelligens som kan forbedre og reprodusere seg selv. Det vil bli en ny livsform som kan utkonkurrere menneskene.» Og dette er ok for oss?

Det er da betimelig å spørre: Vil verdens ledere bare sitte med hendene i fanget, og la forskerne jobbe videre med det som kan bli menneskehetens nederlag og katastrofe? Hawking hevder også at utviklingen er kommet så langt, at det løpske toget kanskje er umulig å stanse, før katastrofen er et faktum. Alle som forstår hvor alvorlig dette er, bør sette bremsene på for data-industrien, og bruke samme opplegg som politiet bruker mot pedofile nettverk: Pedowatch -, bare med data-freakere som målgruppe. Med konfiskering av utstyr, og store bøter. Dette MÅ stoppes! Stephen Hawking vet nemlig nøyaktig hva han snakker om. Klima- og miljø-krise kan bli blåbær, mot en verden hvor menneskeheten er blitt kuede slaver av sine egne herskere: data-hjernene med kunstig intelligens. Autonome biler er et steg på veien mot den her beskrevne undergang!