Noen ord fra redaktøren

Publisert 15.12.2020
Foto: Colourbox

Kjære lesere, kontakter og besøkere!

Året 2020 er snart ved veis ende, og et nytt år står for døren. Året 2020 har for de aller fleste vært det tyngste i deres liv. I mars kom den alvorlige beskjeden om Covid-19, et særdeles farlig, og for mange, et direkte dødelig virus. Så langt har ganske mange tusen mennesker omkommet verden over som en følge av dette viruset. Den eldste av mine søsken døde av Covid-19. Det hele skjedde i løpet av en knapp uke. Han hadde overhode ikke noen som helst underliggende sykdommer. Husk at dette viruset kan ramme alle. Det spør ikke om hverken kjønn, alder eller sosial status.

Nå er det er ikke første gang at det spres farlige virus i asiatiske land, og som siden sprer seg over hele kloden grunnet stor reisevirksomhet. Men så langt har tidligere virus ikke vært så farlig som dette som det vi nå har vært vitne til. Mange mener at Covid-19 ikke er så farlig, og mange sammenlikner det med vanlig influensa. Vel, det får stå for deres regning.

Norge har så langt – grunnet strenge smittevern-regler, sluppet nokså rimelig unna, men nesten 400 personer har så langt omkommet. Det handler i hovedsak om eldre mennesker på alders- og sykehjem. Smitten har kommet inn via ansatte og besøkende, noe som overhodet ikke skulle ha forekommet. Religiøse og student miljøer har også medvirket til smittespredning, tross klare advarsler om høy smittefare.

Nå står farmasøytiske selskap verden over i kø for å få fram den beste vaksinen. Men så var det dette med ettervirkninger av enhver form for vaksine. Mange fikk store problemer i etterkant av vaksinen mot svineinfluensa. Derfor gjenstår det å se hva som skjer med vaksinen mot Covid-19. Det er selvsagt å håpe at den beste som velges virker som den skal. Så til alle dere der ute i vårt langstrakte land. Feir julen med glede, men vær likevel nøye med hygienen. Å vaske hender så ofte som mulig, har vist seg å være svært så forebyggende.

Gledelig jul til dere alle, og godt nyttår!
Beste hilsen Jan Hansen
Ansvarlig redaktør.