Nok er Nok – Trondheim kommune

Publisert 6.12.2019
Illus.foto: Colourbox

Jeg har Parkinson siden 6 år tilbake og trenger hjelp 2 ganger om dagen til frokost og middag, for å få mat in i kroppen min. Sykdommen er at finmotoriken fungerer ikke bra, og jeg klare ikke å styre hendene som før og maten må bestilles hver dag.

For ca. 1 år siden blir jeg innlagt på sykehus på grunn av underernæring, da kom Trondheim Hjemmetjeneste i gang, men hva driver Trondheim Hjemmetjeneste med? I serviceerklæringen skriver dere følgende:

* Dette kan du forvente av oss.
* Du får beskjed hvis et avtalt besøk har et avvik på 30 minutter eller mer.

Men nesten hver dag kommer hjemmetjeneste ikke på avtalt tid, enkelte ganger komme de 2 – 3 timer senere eller ”glemmer” meg. Når jeg ringte dem sa de:

* Vi kan da komme i kveldstid hvis der passer til deg.

* Våre ansatte er høflige og viser respekt for deg og ditt hjem.

Enkelte ansatte klager på meg hele tiden fordi jeg bor i 4 etasje, og jeg har ingen heis. Derfor skal jeg flytter inn i en annen leilighet med bare en etasje. Dette er livsviktig for meg å få kosttilskudd i form av næringsdrikker 3 ganger om dagen. Dette skal gå ”automatisk”. Men! Hele tiden må jeg varsle at jeg trenger ny næringsdrikk. Jeg varsler minst 1 uke i forveien, men ”dette trenger du ikke”, sier enkelte ansatte hele tiden til meg. Flere dager på rad har jeg ikke fått næringsdrikken til tross for at jeg har ringt flere ganger.

Det heter så fint at;

* Våre ansatte har den kompetansen som kreves ut frå ditt behov.

* Våre ansatte har oversikt over den hjelpen de skal gi på det enkelte besøk.

* Våre ansatte skal snakke med deg på en god og forståelig måte.

Dette er fine ord. Men! Hva hjelper det når sannheten er en helt annen? Sånt er bare så trist for enkelte mennesker som har ofte behov for hjelp.

Manfred Kumschlies