Nordmenn er utrolig lettlurte

Publisert 4.9.2018
Av Terje Haugom, samfunnsdebattant
Foto: Colourbox

De mest moderne og nyeste biler er blitt rullende media-sentraler – både på godt og vondt. Det vonde er det mest skumle. Særlig er det 2 ting som bekymrer trafikk-politiet og veimyndighetene: De autonome (selvkjørende) bilene, og de som nå er utstyrt med digre berørings multimedia-skjermer som betjener navigasjon, data, musikk, snap-chat osv. osv. Begge disse biltypene – ofte i kombinasjon – viser seg å være livsfarlig i trafikken. Ingen «robot-fører» kan erstatte en dreven og oppmerksom sjåfør – noe som ALDRI vil kunne skje – uansett teknologi. Og 2 – 3 sekunders blikk og finger på den store skjermen er nok til å iverksette en katastrofe, ikke minst i møte med trafikk i motsatt retning.

Og så står 30.000 nordmenn i kø for å kjøpe el-bil! Helt vanvittig! Nå når de nye dieselbilene med så å si null-utslipp er like om hjørnet, el-bilistene må snart betale både bompenger, ferge og i P-hus. I tillegg er selskapene som driver ladestasjonene fullt oppmerksomme på hvilken god butikk lading er, og flere steder er det nå dyrere å lade enn å fylle en bensintank! Og hva med vinterkjøring, stigninger og fjelloverganger, trekke tilhenger og campingvogn? Går det ikke litt ekstra strøm der da? Glem heller ikke, at det går 3 ganger så mye skitten energi til for å produsere en el-bil, som til en tradisjonell bil!

Folk må få kjøpe det de vil. Man må jo være trendy! Riset bak speilet vil snart vise seg, i form av avgifter, lade-kostnader osv. Markedet er fullt av gode bruktbiler, og veteranbiler, både diesel og bensin, og UTEN helt meningsløse, trafikkfarlige multimedia-skjermer! Og prisene er meget behagelige! Århundrets miljøbløff om hvor fæle dieselbil-utslippene er – når det er vedfyringen som er den virkelige skurken – vil ta slutt, når de nye dieselmotorene med 13 mg/km kommer. Nordmenn er lettlurte! Vi kommer til å ha både diesel og bensin i mange tiår til. Og kun null-utslipps-biler fra 2025 er den beste vitsen Stortinget og regjeringen har offentliggjort for liksom å være «klima-bevisst»! DET vil ikke skje! Når kjøperne oppdager hvor fantastisk bra den nye generasjon dieselbiler er, er valget enkelt! Men de tåpelige berøringsskjermene i bil må bort! Husk: Strømmen blir jo heller ikke billigere med årene! Alt er butikk!