Norge må meldes ut av Nato

Publisert 20.1.2020
Foto: Colourbox

Nå kommer spørsmålet opp igjen. Hvorfor i det hele tatt NATO eksisterer. Den ble stiftet av The American President Harry Truman. Den ble stiftet som en forsvarsallianse, fordi Truman var redd de tidligere allierte Sovjet union, fordi Sovjet ikke hadde silkehanskene på da Sovjet behandlet taperne av 2, verdenskrig meget brutalt. De Vest allierte behandlet dem som likeverdige. Med dette ble Truman redd Sovjet, for han visste at USA ikke kunne stå imot Sovjet alene. De trengte Europa i tilfelle krig med Sovjet.

USA betalte oppbyggingen av Europa etter tyskernes herjinger. Dette ble kalt Marshall hjelpen. Var USA taper i krigen, nei det var det Tyskland som var. USA var verken taper eller vinner, skjønt de vant krigen mot Japan. I Europa var det Sovjet som vant. Som følge av dette, mente altså Europa lederne at de skyldte USA å være deres allierte. Sannheten var den at USA hjalp ikke Europa, men rett og slett kun Tyskland. Hvem var det så som kastet Tyskerne ut av Norge. I nord var det Sovjet med støtte av de Norske partisanene i nord med Sovjetiske uniformer og sammen jaget tyskerne sør over rett i armene på britene som sto ved Narvik og ventet på dem. Sovjetunionen, senere Russland, har hele tiden vært venner av Norge. Den røde arme forlot Norge, da britene hadde overtatt tyskerne. Hele etterkrigstiden har USA brølt om den aggressive kommunistiske stat i øst. De er farlige har alle presidentene etter Truman kjørt propaganda på. Til og med i dag påstås det at Russland er aggressiv.

Dette var litt historikk. Så tilbake til NATO. Hvorfor skal Norge være medlem av denne alliansen. Jeg har flere ganger stilt spørsmålet til forskjellige regjeringer, men ingen har klart å gi meg ett klart svar. De har bare lagt på røret. Det virker som at det er verre å stille slike spørsmål enn å banne i kirken. Det var USA som startet den 1. kalde krigen. Ronald Reagan og Gorbatsjov fikk slutt på den. Barack Obama startet den andre. USA har plassert atomraketter og andre militært utstyr i Norge. Det er en enhet amerikanske soldater stasjonert i Værnes. Som følge av det har Russland siktet in sine mot de land i Vest Europa som har amerikansk utstyr. USA har startet den ene krigen etter den andre i Asia og Afrika og de har forlatt landene ustabile.

USA har hele tiden siden siste krig krevd at alle nasjoner skal lystre USA. Når USA har angrepet noen land, har de avkrevd at NATO skal støtte opp. Om noen land nekter å lystre USA, er dermed dette landet en fiende. Eksempel på det finner vi vedrørende Edvard Snowdon, da han søkte asyl i hele Europa fra Moskva. Da Russland aksepterte asylsøknaden til Snowdon, var plutselig Russland en fiende av USA, fordi Putin var illojal som Obama utalte.

Donald Trump beordret drap på en iransk general, og dermed har Iran fått med seg Irak. Irak har beordret at alle utenlandske soldater skal ut. Irak vil ikke ha kamper på sitt område. Ganske forståelig. Iran er allierte med Russland og Kina. Iran vil selv ta seg av hevnen mot USA, men sender Trump tusenvis av soldater til regionen, kan Iran be sine allierte Kina og Russland om støtte og da kan vi bare si farvel. Dette fordi Vest Europa er allierte med ikke verdens mektigste land, men verdens mest aggressive land. Nå må Norge umiddelbart melde seg ut av NATO. Norge som deler ut Nobels fredspris, har ingenting i denne alliansen å gjøre.

Hans Bauge