Norge trenger et underting av Stortinget!

Oslo. Publisert 18.5.2017 (Oppdatert 18.5.2017 18:03)

Av Jan Hansen, frilansjournalist (NJ Senior)
Illus.foto: Wikimedia Commons

Media er fortsatt en aktiv medspiller i å fremme politisk urettferdighet! Nå er det igjen snart valg til Stortinget, men rettene er også denne gang få og utvalgte. Det er bare stortingspartiene som får anledning til å delta i partidebatter. Små partier som samlet kalles for ”ANDRE” i annerledeslandet Norge, skal fortsatt knebles av den 4. statsmakt, våre såkalte demokratiske medier.

Det framstår slettens ikke som demokratisk å hindre små partier fra å få slippe til i debatter. Man er fullt klar over at de etablerte partiene aktivt påvirker landets medier, gjennom renspikka kameraderi og andre ulumskheter – både her og der, for å hindre at andre enn bare dem som innehar en taburettplass på Stortinget i inneværende periode skal få slippe til. Det Norge bør få på plass er et underting av Stortinget, og hvor alle små og lovlig registrerte partier automatisk får adgang ved sine utvalgte representanter, og som Stortinget blir lovforpliktet til å samarbeide med – i alle saker – som dette tinget vedtar. Flertallet bestemmer utfallet.

Slik det er i dag, så kan ingen små partier vokse fordi systemets medier forhindrer økning. Media er altså fortsatt med på å KNEBLE demokratiet i Norge, som de også har gjort i flere tidligere nazistiske og fasistiske land en gang i tiden, eksempelvis i Spania under General Franco og i Italia under Benito Mussolini – bare for å nevne noen land i dagens Vest-Europa. Et underting av Stortinget ville ha styrket og forbedret det norske demokratiet radikalt. De som ble valgt inn til et slikt underting fra sine respektive partier, skulle også forpliktes til å ikke fare med usannheter eller løgn, noe som også igjen bør pålegges enhver representant for Stortinget. Løgn, bløff og landssvik skal straffes, ikke belønnes med god jobb og god lønn når perioden på Stortinget er over.

Merknad: Bildet i headingen er en tegning av Underhuset i London, England.