Norges fremtid i Hellas

Publisert 10.8.2018
Av Wilfred Høsteland
Foto: Colourbox 

Ved minst to anledninger de siste ukene, har neste års norske russekull laget betydelig bråk på en av de greske ferieøyene. Slåssing, fyll og vold med legemsbeskadigelse (beinbrudd)  mot andre førte til at politiet på stedet arresterte denne russe-pøbelen. 

Skal norske myndigheter finne seg i at Norge utskjemmes av slike umodne drittunger? Helt greit at de holdes i forvaring i Hellas noen dager – men det er selvsagt altfor lite. Slik pøbel-opptreden må koste dem noe som virkelig svir. Hvis det ikke er mulig å holde dem i Hellas ett års tid – f.eks. ved å sysselsette dem til noe skikkelig ufyselig arbeid – så bør de straffeforfølges i Norge ved hjemkomsten og få sine velfortjente rulleblad. Det vil gjøre det mer vanskelig å få seg en jobb senere, og hvorfor skal de ikke måtte ta konsekvensene av sine ugjerninger i utlandet?

Hvorfor ikke utsette eksamen for dem med 2-3 år og la dem jobbe i en eller annen form for samfunnstjeneste i mellomtiden? Gresk politi har flere ganger uttalt at norske ungdommer på ferie i Hellas er blitt et gjentagende problem – politiet og andre er lei av dem. Denne pøbelen skal liksom representere Norges fremtid. Det er en stor skam både for landet vårt og for ungdommene selv og deres familier! Det kan også føre til at andre skikkelige norske ungdommer (og andre) som ferierer i Hellas blir erklært uønsket på den aktuelle ferieøyen.  Det ville faktisk være lett å forstå.