Norges jakt på plass i FNs sikkerhetsråd

Publisert 7.10.2019
Foto: Colourbox

23 millioner er svidd av til å sikre Norge en plass i Sikkerhetsrådet, når hun/han, en dag er ferdig i norsk politikk. Om så er, så er det ikke det så nytt her tillands, tvert i mot, vi har mange eksempler på nettopp det. (Uten å nevne navn).

Dagbladet rettet en del spørsmål til stasministeren i anledning dette FN – besøket. Hun skal selvfølgelig holde sin tale til FNs generalforsamling. Hun kunne bekrefte at hun var svært fornøyd med det hun hadde oppnådd under besøket. Hun kunne erklære på Dagsrevyen at Norge hadde ord på seg for å stå for fred, forsoning og sikkerhet, og at vi alltid kjenner grunn årsaken til ting.

Kan det da være relevant å spørre om statsministeren også kjenner årsaken til den knusende barnevernsdommen fra Strasbourg, eller at polititoppansatte Per Eftang sier opp sin stilling etter 18 år i tjeneste, direkte pga. den totalt mislykkede politireformen. Hun nevner forsoning, som vi skulle være så bekjent for. Vi får håpe at de funksjonshemmede har samme forsonings følelse til Erna og Siv, når de nå er blitt fratatt sin økonomiske støtteordning.

Ja, røveriet fra de funksjonshemmede kommer vel godt med for å dekke opp de 23 millioner som er svidd av til en plass i sikkerhetsrådet til en, ja hvem vet hvilken??

Vi fikk også høre at statsministeren har hevet det norske bidraget til utdannelse for barn i krigsherjede land, mens regjeringspartneren Frp. gjør alt de kan for å sende uskyldige barn tilbake til nettopp krigsherjede land, og at Syria-barna neppe får noen utdannelse der de er.

Per H Midtgaard