Norsk beredskap – igjen!

Publisert 10.3.2022
Illustrasjonsfoto: Colourbox

Hvordan kan det ha seg at Norge ikke ser behovet for å ha en beredskap for alt som man kan trenge i en gitt situasjon?? Hvorfor kan man ikke etterse tilfluktsrommene vi har? Ser de heller ikke at det bør bygges flere, mange flere?? Er det man har godt nok i en situasjon hvor man bør reagere raskt??

Ved ettersyn så ser hvem som vil (om man vil se det) at her har Norge stor mangel på beredskap så det holder! At staten ikke skjemmes er over de flestes forstand! Men så handler det da om å vise ansikt utad, og så ser det temmelig dårlig ut på hjemmebane?? Våre byer har vokst i et stort tempo, men beredskapen har ikke fulgt med i kostnadene, og beredskapen har stoppet opp og blitt glemt.

Så har vi beredskap for mat. Hvordan står det til der tro, og hva tenker man på videre der?? Det kan jaggu være bra for noen at man har en jordlapp ett sted slik at man har poteter å leve på og fisk i sjøen – enn så lenge, før enn at oppdrettsnæringen kveler dette også?? Man ser vel konturene av at «om man ikke ser farer selv og gjør det man bør», så kan man være ille ute.

NÅ er det også atter enda mer og høyere strømpriser i landet og nå følger drivstoffprisen etter til nye skyhøye nivåer. Hvor langt skal man før man ser at noen tar til vettet og senker de litt ned?? Dette er en boble som snart sprekker, og da ser man hva man har stelt i stand! Noen som da ser hvilket ansvar de sitter på?? Neppe, det er alltid andes skyld.

Ellinor Nerbø