Norsk landsbruk – en ”avfallsdunk”

Publisert 25.1.2019
Foto: Sfm.no

Norsk landbruk er blitt statsministerens «avfallsdunk». Det er igjen klart for en ny landbruksminister, nr. 4.på 6 år. Det oppsiktsvekkende er at statsministeren ser ut til å gi en god dag i hvilke bakgrunn disse fire statsrådene har.

Det startet med Sølvi Listhaug, som med bast og bram skulle revolusjonere norsk landbruk. Hun kom fort i konflikt med norske bønder, og ble raskt byttet ut med en som en skulle tro hadde en viss tilknytning til landbruket, i og med at hans yrkesbakgrunn var fra slakterisamvirket. Men som landbruksminister gjorde han vel ikke så store sprell. Han ble også byttet ut med en ny Frp’er, Bård Hoksrud. Hans bakgrunn skal vist være fra «kassa på supern».

Men det stopper ikke der. Nå står det vist en maktsyk sykepleier klar til å bli den øverste politiske myndighet for landets bondestand. Det er nesten utrolig at man kan plukke en hvilke som helst person rett fra gata og sette den på «landbrukskrakken». Dette vitner nok langt på veg av en historisk grunnleggende høyre ideologisk nedvurdering av vår modernæring. Landbruksministere ser det ut til at hvem som helst kan bli.

Det forlyder at Erna Solberg har en «plan». Hun tar vist sikte på å styre landet helt frem til 2025. Vel – vel det får tiden vise. Det er ikke sikkert at hennes tusener av medsøstre kan garantere det. Norske kvinner har våknet, og reaksjonene er klare. Spesielt er det KrFs 2. nestleder Ropstad somn blir satt på plass. Hans noe nedlatende bemerkning om at «klarer en kvinne å bære frem et foster, så klarer hun vel å bære frem to».

Kan dette være et allment syn i KrF? Og at KrF har fått vetorett til genteknologi, og videre fått forbud mot eggdonasjon. Har ikke KrF forstått hva som er kvinnenes rett. Den er enkel og grei. «Å bestemme over sin egen kropp». Inter m er eller mindre.

Per H. Midtgaard