Norsk presse: Sensuren ser ut til å øke!

Publisert 6.3.2020
Foto: Colourbox

Temaet har vært tatt opp her i Samfunnsmagasinet flere ganger – hvordan norsk presse direkte knebler leserinnlegg med visse temaer. Dem som har forsøkt å sende «kontroversielle» innlegg til de forskjellige avisene i Oslo, Bergen og sikkert til andre større aviser, er nok vel vant med å få sine innlegg avvist. De tullete og direkte løgnaktige argumentene avisene begrunner det med er plassmangel. Det er ikke sant – innlegg kan nemlig legges på vent til der er plass. De har plass til det de vil! Men når de får noe inn som de selv ikke står for, da er papirkurven eller Delete-knappen første stopp.

De mest vanlige temaene som klart boikottes har vært homsekritikk, pro-Israelske innlegg, kritikk av Islam/muslimene, anti-abort saken, kritikk av avisenes egne journalister og gjesteskribenter, m.m. – nå også innlegg som går mot klima-hysteriet. Paradoksalt nok tar heller ikke avisene inn kritikk mot manglende ytringsfrihet! Dette for å nevne noe. Selv kan jeg hovedsakelig utrykke min erfaring med Bergensavisen og Bergens Tidende. I den senere tiden har bl.a. Bergensavisen hatt flere innlegg om ytringsfriheten – hvor verdifull den er i et demokrati. Snakker om paradoks! De trykker altså slike innlegg, samtidig som de avviser innlegg om bl.a. de nevnte temaene! Der finnes ett dekkende ord for dette: Hykleri!

Vi er mer en heldige som har Samfunnsmagasinet som en sikkerhetsventil og som en sann representant for ytringsfriheten. Men vi trenger også sårt til en eller flere papiraviser som tør og vil holde ytringsfriheten i hevd. Men flere og flere ser ut til å oppdage Samfunnsmagasinet, og det er viktig at denne ytringsfrihetens forpost blir gjort kjent for enda mange flere! Denne avisen har de siste årene gjort en durabel samfunns-nytte – ikke minst m.h.t. pensjons-saken, som takket være Sfm nå ser ut til å avsløre våre rikspolitikere og deres svik mot og tyveri  fra pensjonistene gjennom mange år. Den øvrige pressen og andre medier har hittil lagt lokk over saken – en sak de utvilsomt har visst om, men som de sannsynligvis innstendig er blitt bedt om å holde munn om. Nå vil der snart bli arrangert demonstrasjoner både i Oslo og i andre byer om denne saken – og neste demonstrasjon bør bli et folkekrav om en mer åpen presse for folkets meninger – også om kontroversielle temaer. Slike temaer skal skape debatt, – det er slik demokratiske meningsutvekslinger fungerer – alles meninger SKAL frem!

Medienes unnfallenhet er i ferd med å drepe demokratiet. Våkne opp før vi alle havner i et mørkt ytrings-diktatur hvor bare den ene sidens meninger skal betraktes som politisk korrekt og den andre siden vises bort!  Det er nemlig i ferd med å skje, og det er farlig!

Wilfred Høsteland