Norske barnehager under lupen

Publisert 23.1.2019
Illus.foto: Colourbox

Barnehage tester Hijab

Når man ser at i Oslo-barnehager skal la barna «lære» eller «prøve» å gå med hijab og lære Koran-vers, kan nok det ikke kalles annet enn snikislamisering av barnehagebarn? Det neste blir vel at de tvinges til å spise halal-slaktet kjøtt? Er det denne måten å islamisere det norske folk på, ved bruk av å islamisere små barn for om mulig gjøre noen sprell for at Norge om noen tiår skal bli fullskala islamsk?

Hvem skal så være herre i eget hus som sjef for islamistkommandoen? Det hadde vert fristende å spørre om det kunne vært Raymond Johansen? Kreket Krekar, er vel nå ute av det bildet nå som han har en rettssak i Italia gående, eller kommer han til fortsatt å forbli en religiøs islamistleder her i Norge? Noe har han vel i tankene? Jeg tenker med gru på hva norske barnehager nå er i farta med og som kan spre seg som ild i tørt gress, og hva barn i Norges fremtid vil måtte møte. Fremtiden for Norge ser dermed ufyselig ut!

Å passe på barnehagebarn

Overskriften om barnehagebarn i VG Nett 16.1.2019 var skremmende. Vil det bety at våre barnehager kan utøve «omsorgssvikt»? Hva da med de barna som dette gjelder som er under barnevernets omsorg, er det da omsorgssvikt? Hvem begår da omsorgssvikt om ikke barnevernet? Bare med den forskjell at når dette gjelder et barnevernsbarn så er det ikke så nøye? For det er nok garantert at ett eller to barn i en barnehage er et barnevernsbarn?

Det denne historien handlet om, var barn som sover ute i vogn og ikke de som sover inne i soverom egnet for det? Det handler om ettervirkningene etter at et barn ble utsatt for altfor lite tilsyn, og er nå alvorlig syk etter en slik hendelse der personalet i en barnehage ikke fulgte godt nok med. Dette viser at det har en risiko ved seg å la en barnehage ha ansvar for nettopp ditt barn som kanskje trenger en liten blund en stund på dagen.

Ellinor Nerbø