Til norske redaktører: Hvorfor hater dere pensjonister?

Publisert 30.10.2017

Illus.foto: Colourbox

Samfunnsmagasinet har særdeles god grunn til å publisere dette åpne brevet med spørsmål til norske redaktører, særlig dere som er ansvarlige for landets større medier, som eksempelvis Amedia.

1. Hvorfor hater dere norske borgere av den eldre garde, slike som er gifte eller bor sammen, som også gjennom flere tiår har vært med på å bygge opp den norske velferdsstaten etter at nazistene ble jaget på dør i 1945?

2. Synes dere det er juridisk og moralsk riktig og forsvarlig av den norske stat, med stor tverrpolitisk støtte, at den hver eneste måned får lov til å stjele 10 % av de gifte og samboende pensjonisters grunnpensjoner?

3. Visste dere forresten at fra den 1.1.2015, så regnes all pensjon og trygd som vanlig lønnsinntekt og skattes der etter? (Pensjonister betaler også samme trygdeavgift som alle andre i lønnet arbeid).

4. Vil alle dere i pressen, dere som er gifte eller bor sammen, godta at Stortinget plutselig en dag fant på at lønningene deres skal samordnes med ektefellens eller samboerens, og at dere skal straffes med 10 % trekk hver – fordi dere bor sammen. Hvordan vill dere ha reagert?

5. Synes dere det er helt riktig at landets myndigheter og politikere, fortsatt skal få lov til å pumpe godtroende mennesker med reinspikka løgn og bløff, for fortsatt å kunne frastjele dem penger som staten overhodet ikke har rett på – utover skatter og trygdeavgifter?

Om dere alle synes det vi i sfm.no her spør om er helt på sin plass, da kan dere ikke ha særlig mye respekt for verken ”Redaktørplakaten” eller pressens ”vær varsom-plakat”. Det gjenstår selvsagt å se om noen av dere nå vil ta tak i denne gjennom stygge og umoralske saken, noe sfm.no har gjort siden 2014. Vi spytter ikke på noen, noe dere heller ikke bør gjøre!

Med vennlig hilsen

Samfunnsmagasinet
Av Jan Hansen.
Ansvarlig redaktør.

Link til flere oppslag om saken her: https://sfm.no/?s=grunnpensjon