NRK og politiske klovner i godt selskap?

Publisert 21.1.2018

Av Jan Hansen
Ansv.red. sfm.no
Fotos: Wikimedia

Det kokte blant ganske mange både eldre og yngre etter en ren hat-ytring som ble presentert på NRK nett den 20.1.2018. Overskriften lød slik: ”De gamle har fått nok”. Bak denne ganske så lavpannede ytringen, sto den politiske klovnen i Stavanger Bystyre, Per Inge Torkelsen, og som for øvrig representerer partiet Venstre.

Han kaller seg selv både klovn og komiker. Han har helt rett, for han er temmelig komisk og en stor politisk klovn med et særdeles forkastelig syn på eldre mennesker. Snart blir dette elementet selv pensjonist. Hva da? Her er noe av det han skrev i sin direkte hatefulle ytring, en ytring som egentlig burde vært klagd inn for Pressens Faglige Utvalg.

Jeg siterer: ”Norge, det landet i verden som har de desidert rikaste gamlingane, de sunnaste gamlingane og de mest sutrete gamlingane. De aller fleste pensjonistane i Norge har null i gjeld, nerbetalt hus, hytta, bil, båd, og gjerna ein leilighed i Syden kor de sprade rundt med tennisrackert og grønne drinkar og snakke drit om pottitlandet Norge som gjer de ein saftige pensjon kver måned.” Sitat slutt.

Hvor i alle dager har denne politiske klovnen fra Stavanger, eldre-hateren Per Inge Torkelsen slike opplysninger fra? Hva vet denne politiske klovnen om ”de aller fleste pensjonister” i Norge? Han kan neppe vite særlig mye slik han uttaler seg. Vet han for eksempel også at dagens pensjonister og trygdemottakere betaler samme skatt og trygdeavgift som ordinære lønnsmottakere? Visste han også at fortidens slitere betalte eksempelvis langt høyere renter på lån til sine boliger enn det de gjør i dag, hvor også manges lønn er langt større en tidligere. Den politiske klovnen kan jo bare se på hva han selv får ut av felleskassen – hver eneste måned, så kan han holde munn for ettertiden.

At den statssubsidierte kringkasteren NRK lar en slik eldre-hater som denne politiske klovnen få slippe til med slike ytringer, er totalt forkastelig. Har ikke NRK annet å servere sine nettlesere, og var dette gjort med hensikt fordi statskanalen stadig mister både lesere, seere og lyttere? Det er fullt lovlig å stille slike spørsmål. NRK burde vite mye bedre enn å publisere slik renspikka hets og hat mot eldre mennesker. Mye tyder på at NRK koser seg i selskap med radikale politiske klovner og andre ”eksperter” (med frynsete rulleblad). Det går stadig framover på Marienlyst? Ikke så rart at de fleste vil ha bort lisensen.

Link til den skamfulle ytringen: https://www.nrk.no/ytring/de-gamle-har-fatt-nok-1.13874615