Odelsjenta som ikke fornekter seg

Publisert 6.2.2019
Foto: Wikimedia/Bård Gudim, FrPMedia

En kjeppjaget eks-statsråd, fornekter seg ikke.

Sylvi Listhaug må vel inneha norgesrekorden i udugelighet som politiker og statsråd. Maken til freidighet er det sjelden man ser. Nå er hun på kollisjonskurs med komikerne også. Å faktisk så blir det komisk, at nettopp Sylvi Listhaug, maner til at vi alle må opptre mer bevist når man omtaler hverandre. Ja mener hun virkelig det.

Å «slæisje imamane oppetter ryddjin», er det en omtale som vitner om å vise respekt for andre politikere? Og at Arbeiderpartiet er mer opptatt av terroristenes ve og vel, enn rikets sikkerhet., må vel kunne sies å harselere med sannheten. Og det kunne sikkert nevnes flere personlige angrep mot politiske motstandere, som kommer fra odels – tausa fra Sjøholt. Men jeg skal la det ligge.

Jeg skal innrømme at min ingress her, kan virke litt provoserende, men ikke utilbørlig, heller tvert om. Jeg tror at man skal lete lenge før man finner en statsråd som i løpet av en stortingsperiode, blir skiftet ut tre ganger. Ikke pga. sykdom og lignende, men simpelt hen pga. av at statsråden kan ikke samarbeide med det og de, som et departement skal betjene. Hun har opptrådt direkte selvbestaltet og kompromissløs i sin gjerning «Ei meine – ei veit.»

Så – Sylvi Listhaug, gå i deg selv, og vis hva du mener med å vise respekt for andres meninger. Du vet vel at det gamle ordtaket er fortsatt gjeldende « Det er alltid lett å sjå splinten i sin brors øye, men stolpen i sitt eget, blir en sjelden var». Ha en fin dag Sylvi Listhaug. Tiden leger, som sagt, alle sår.

Per H. Midtgaard