Oljefondet og investeringer i Norden og Europa

Publisert 10.4.2019
Fotoklipp fra Oljefondets hjemmeside

Norske politikere er stadig ute og hevder at vi dessverre ikke har så god råd til å investere i for eksempel helt bompenge frie veier i Norge m.m. Norske utbyggere klager på skyhøye renter mens tyskerne i 2011 fikk låne til vei- og jernbaneutbygging til rundt 2,2 % rente fra Det Norske Oljefondet (DNO). I dag er det norske oljefondet på over fantastiske 9 000 milliarder norske kroner. Det er ikke småpenger det er snakk om.

Sfm.no har sjekket hvor mye Norge har investert i følgende land: Sverige, Finland, Island, Danmark, Tyskland, Polen, England og Frankrike. For ikke å bli anklaget av systemtro main stream medier for å publisere konspirasjonsteorier, så har sfm.no hentet fakta-bilder om de oppgitte land på Oljefondets hjemmeside. Her får vi en klar oversikt over hvor mange av de 9 000 milliardene er plassert og i hva.

(Saken fortsetter under siste bilde)

Bildene taler sitt tydelige språk. Og på denne bakgrunn spør sfm.no om hvorfor det stadig lyves fra politisk side om ”dårlig råd” til å investere i eget land, og med penger som tilhører fellesskapet – norske borgere. I Norge har mye forfalt gjennom de siste 20 årene, og fortsatt forfaller det mye som ikke blir vedlikeholdt: Grunnet påstått pengemangel. Bl.a. det norske tog-materiellet ifølge det nye aksjeselskapet Norske Tog. Forstå det den som vil.

Med hilsen
Samfunnsmagasinet
Redaksjonen