Orientekspressen åpner sitt første luksushotell

Publisert 16.1.2019
Tekst og foto: Cisionn wire news

AccorHotels åpner sitt første Orientekspressen-hotell. I løpet av høsten flytter Orient Express Mahanakhon Bangkok inn i Bangkoks høyeste bygning – King Power Mahanakhon Building. Ett av reisebransjens mest ikoniske varemerker gjør dermed inntog i hotellbransjen nøyaktig to år etter at AccorHotels kjøpte seg inn i selskapet i 2017. Nå finnes det en visjon om å bygge opp en rekke nye velrenomerte hotell.

– I nesten 100 år var Orientekspressen som en bro mellom to ulike verdener. En reise med toget var en historisk og unik opplevelse, med en blanding av historie og det moderne. Det eventyrlige preget og blandingen av kulturer kommer også til å kjennetegne de nye Orientekspressen-hotellene, der dagens moderne turister kan oppleve et luksuriøst eventyr, sier Sebastien Bazin, adm. dir. for AccorHotels.

Det sjarmerende, historiske toget, som i nesten hundre år har knyttet Europas største steder sammen – fra Paris til Istanbul – er i dag et tidløst symbol for luksusreisende. Det var kjent for sitt utsøkte håndtverk og for å ha den mest delikate maten og de nyeste innovasjonene om bord. Denne høye standarden videreføres nå som Orient Express Mahanakhon Bangkok åpner dørene for varemerkets første hotellsatsing.

Orient Express Mahanakhon Bangkok kommer til å ha 143 rom, 9 suiter og 2 luksusleiligheter som skal designes av den anerkjente designeren Tristan Auer – fylt med alle mulige luksuriøse bekvemmeligheter. Gjestene får også tilgang til hotellets SkyWalk – en spektakulær takterrasse øverst i bygningen – hvor de kan nyte Bangkoks beste utsikt. Hotellet kommer også til å tilby flere kulinariske lekkerbiskener: En av verdens beste kokker, David Thompson, åpner to signaturrestauranter i bygningen – Mott 32 og Mahanathi by David Thompson.

– Vi nordboere har et spesielt forhold til Thailand og Bangkok. Mange av oss kjenner også igjen historiene om reiser med Orientekspressen gjennom den franske luksusen og den tyrkiske mystikken. Derfor er det moro at vi nå kan koble disse verdiene sammen til et storslått luksustilbud, sier Jan Birkelund, ansvarlig for salg og distribusjon ved AccorHotels i Norden.