Oslo-pøbelen herjer

Publisert 23.10.2019
Foto: Sfm.no

Etter et tyvetalls meningsløse  og brutale overfall på tilfeldige mennesker i Oslo, er, når dette skrives, nærmere 20 ungdommer tatt. De er mellom 16 og 30 år.  Kanskje noen av disse også står bak de mange bilbrannene? Nå blir det spennende å se hva som skjer videre. I mangel på tro på norsk rettsvesen og politi lenger, tror jeg erfaringsmessig ikke at noen av disse pøblene får noen ubetingede dommer. Der kommer til å bli skyldt på manglende bevis,- en dårlig oppvekst og dårlig omsorg,- dårlig integrering  og dårlige tilbud for dem (jeg går ut fra at der er innvandrer-ungdom blant dem),- og et dusin andre tåpelige unnskyldninger for  å slippe dem ut igjen uten annen «straff» enn et klapp på skulderen og en bønn om at nå må de oppføre seg bedre!

Det er absolutt ingen hjelp i at Oslo-politikerne og justisministeren skal snakke sammen, og at der antydes ønske om flere natteravner. Slikt er rett og slett bare vrøvle-prat! Regjeringen har trappet ned på antall politifolk som får jobb, og har rasert politiet og rettsvesenet trinn for trinn, og mer er planlagt.  Det er viktigere for de blå-blå å spare penger enn å sikre folks sikkerhet.

Oslo har lenge vært kjent for å være Europas narko-hovedstad. Nå kan den sikkert også bli «beriket» som Europas pøbel-hovedstad. Jeg er overlykkelig over å bo i Bergen – også en storby, men med langt mindre ungdomsproblemer i gatene. Her begrenser det seg stort sett til helgefyll med tilhørende problemer og knuffing, men man føler fortsatt å kunne gå trygt i gatene også på kveldstid. Men hva enslige mennesker risikerer ved å spasere gjennom sentrum mellom midnatt og kl. 05.00, begriper jeg ikke. Da kan der skje noe hvor som helst.  Folk får da bruke hodet litt selv også!

Fri og bevare meg fra å bo eller ferdes i Oslo. Jeg får besøk fra USA til sommeren, og vil fraråde dem om å ta en tur til krim-byen Oslo. Men Bergen har jo for øvrig adskillig mer å vise frem enn Oslo, så valget er neppe særlig vanskelig! De blir nok vestpå!

Wilfred Høsteland