Overtroens renessanse

Publisert 10.2.2020
Foto: Colourbox

I gamle dager trodde man at Jorden var flat, med de konsekvenser man ville få, dersom man seilte for langt mot vest. Det pussige er at i London finnes en forening med over 200 troende medlemmer – i foreningen «Den flate Jord».

I vår tid – som i gamle dager – finnes det flere religiøse menigheter som alle er overbevist om at Dommens dag er nær forestående. Det gjelder å være forberedt!

I tillegg har vi en ny bevegelse med nærmest religiøst preg – klima-forkjemperne. De finnes i politiske partier, som Miljøpartiet De Grønne, og Venstre. De har det til felles, at de fornekter Jordens historiske klima-sykluser, med varme og kalde perioder, og er overbevist om, at dersom nordmenn ikke slutter å spise kjøtt, og alle nordmenn ikke kjører el-bil innen 2030, så går det rett til helvete med klimaet og livet på Jorden. Nemlig! Skremsels-propaganda!

Det tragiske i dette psykotiske sykdomsbildet er, at de har klart å få så mange til å tro på disse dommedags-profetier. Til og med på Stortinget har oppegående politikere latt seg bondefange av budskapet, og så har vi fått «Klima-kur 2030». Ja, til og med Corona-viruset blekner i skyggen av de ny-religiøses innsats!

Det er virkelig edelt av klima-forkjemperne at de vil hjelpe naturen med å lege seg selv. De har en lang liste over hva vi jordnære nordmenn skal få lov til – og IKKE få lov til – innen det magiske året 2030. For å redde vår Jord, – som har klart jobben utmerket selv, i over 4 milliarder år! Ja, dette blir spennende, dere!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.