Påbud om tilrettelegging for el-bil-hvor som helst?

Publisert 18.1.2021
Illustrasjonsfoto: Colorbox

Leste et sted at det nå er tanker om at man skal påby at man ikke får bygge boliger uten at man skal skal ha tilrettelagt for ladestasjon for el-bil. Jeg måtte lese to ganger før jeg så hva de egentlig mente med det.

Altså, om noen skulle få tilgang til å bygge et hus eller en hytte på en øy uten fastlandsforbindelser, så skal man da nok likevel ikke få bygge, ikke uten at man har tilgang til el-billaderen på et sted der det er umulig å bruke en el.bil når man ikke bruker fossilbiler der heller? Altså! Man har tenkt med det man sitter på?? Det er ikke det at man ikke kan få en bil til slike steder selv om man ikke har ferje heller, for det er jo mulig luftveien da, men så koster det flesk for å få det til da, med mindre man kjenner noen som kan påta seg den oppgaven langt rimeligere. Men så er det da med hensikten akkurat på et slikt sted.

Hva hjelper det miljøet om der farer en slik rullerende sak langs en liten øy-vei som ikke har noen betydning for øvrig «trafikk»? Det samme gjelder jo for små traktorer som to-hjulinger med eller uten vogn? Eller en ATV for den del? Men det jeg hengte meg opp i var byggetillatelsen i dette. Hvem skal kunne nekte noen å bygge uten denne «tilkoblingen»?

Hva om «byggherren» , den som står for eierskapet til bygget ikke har sertifikat? Skal denne likevel tvinges til en slik anordning ved tvang?? Ja-da, det er mye man skal få lese og hva myndigheter får seg til før man ser at øynene er i ferd med å ramle ut i det man leser det man leser?? Ser for meg at dette «forslaget» kan ha kommet fra partiet MDG!! Tar jeg feil nå, eller har også andre funnet ut det samme?? Dette er et like idiotisk påfunn uansett!

Ellinor Nerbø