Parti på ville veier

Publisert 22.11.2019
Foto: Sfm.no

Det serveres mye rart fra folk som kaller seg politikere. Når alt det rare har et snev av fornuft ved seg, eller framkaller et smil, går det an å leve med. Noe helt annet blir det, når det rare oser av diktatur og hat rettet mot en enorm gruppe – som de millioner nordmenn som alltid har kjørt – kjører – og alltid vil kjøre bensin- eller dieselbil. Hvordan hodene i partiet MDG er skrudd sammen, er en gåte, – men noen deler mangler åpenbart! I sitt alternative budsjett vil de øke bensin-avgiften med 5 kroner!

Skal vi vanlige dødelige le eller gråte, eller er hoderysting best? Dette vil klima-profetene legge på drivstoffet vårt for å tvinge oss vanlige dødelige til å kjøre kollektivt eller elektrisk! Forslaget er for det første hysterisk uakseptabelt, og for det andre viser det at MDG ikke har hverken forståelse, sympati eller empati for de aller fleste nordmenn! Prisen på vårt drivstoff er mer enn høy nok fra før, og sammen med bompengene er det nå mange som sliter med å få endene til å møtes. En tankevekker: Når mor eller far ikke lenger har råd til å kjøre barna til fritids-aktiviteter lenger, kan oppveksten bli preget av uønsket lek, gjenger, små-kriminalitet og verre ting. Vil MDG ta æren for en slik utvikling?

Ingen politikere skal tro at de kan tvinge andre mennesker til å dele deres klima – og miljøsyn! Det er et demokratisk valg den enkelte skal foreta selv, og ikke presses til gjennom økonomisk press! Velgere, MDG står for diktatur og gammel kommunisme – det viser de gjennom slik politikk. Ønsker Norge det?

I andre land og i tidligere tider førte den type politikk til både revolusjon og borgerkrig. Men det er ved valgurnene vi velgere bestemmer om vi vil ha diktator-spirer på Stortinget og i kommunestyrer. De som synes det er okay med diktatur, tvangs-reisemåte, eventyr og redsels-propaganda om verdens undergang, og å ødelegge for folk flest – som i dag så vidt klarer seg, – de må stemme på MDG. Men fortsetter det partiet å ville diktere hvem og hvorledes trafikken skal avvikles i byene, forbud, stengsler, soner, økte takster i bananas-stil, vil det komme til et punkt da folk vil reise seg så det merkes. Og det punktet er farlig nær! Valget i 2021 blir velgernes IQ-test. Må demokratiet seire over diktaturet!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.