Partienes selvmord – også et håp!

Publisert 20.4.2018

Av Wilfred Høsteland
Foto: Colourbox 

Det er egentlig interessant å se hvor dumme enkelte i de forskjellige partiledelsene er. Det har tydeligvis en viss smitteeffekt. For å begynne med Arbeiderpartiet, så løp Jonas Gahr Støre omkring før siste valg og bebudet skatteøkninger. Like før et valg! Det hadde vært det samme om han hadde dratt omkring og anmodet velgerne om å stemme på andre partier. Men det gjorde jo en svært stor del av dem også.

Så har vi Fremskrittspartiet med alle sine fagre løfter i opposisjon og i valgkampens hete. De siste årene har FrP jevnt og trutt tråkket ned sine egne prinsipper pga. kompromisser (?) med Høyre. Bompengene har øket kraftig, diverse andre avgifter har gått opp, og sist gikk partiet også med på den fullstendig meningsløse og idiotiske sukkeravgiften som rammer helt vilkårlig. Og her bør Kristelig Folkepartis velgere merke seg og huske at det var deres eget parti med Knut Arild Hareide i spissen som foreslo og fikk presset igjennom galskapen! Det er ikke hans første bommert, og blir neppe den siste. Slikt kaller man sleip og simpel politikk – som fungerer som en slags «vi skal bestemme hva dere skal spise»- overformynderi. Folk flest vet hva de spiser – enten det er sundt eller usunt. Det får da forsyne meg være opp til hver enkelt! Det har verken KrF eller andre partier noe som helst med å bestemme!

Venstre – et mikroparti i regjering er ikke akkurat demokratisk. Partileder Grande har også summet seg ut flere ganger, – først med å gå inn for å sette pensjonistene på vent, – da var det innvandrerne som angivelig skulle prioriteres! Og det siste er vel at partiet ville gå inn for liberalisering av stoffmisbruk. Da kan det neppe bli stort verre, og dermed sa vel Venstre også farvel til en betydelig del velgere. Å liberalisere narkotika er jo det glade vanvidd! Men for oss som ønsker KrF og Venstre under sperregrensen og dernest ut av Stortinget, er tabbene godt nytt.

Og Høyre har etter hvert splittet det norske folk så kraftig at partiet forhåpentligvis stuper både før og ved neste valg.