Pass dere for hensynsløse lånehaier!

Publisert 13.5.2022
Foto: Colourbox

Enkelte kreditt institusjoner i Norge som i Sverige driver en virksomhet for å lure svake sjeler å sette seg i gjeld de ikke klarer å dekke. Dessverre er det samme sak også i Sverige. En uting som klart er at svake folk blir rett og slett lurt, og det kaller jeg en annenform for bedrageri. Jeg har selv fått den tvilsomme gleden å bli ett offer for denne lugubre aktiviteten.

Jeg kunne få en drøss med telefoner som kom fra et eget foretak som leier ut telefon nummer. Flere av disse numrene rapportere jeg som spam, men de gav seg ikke. Det kan virke som deres magasiner på telefonnumre va utømmelige. Så bestemte jeg meg vet ett tilfelle at jeg lot som jeg var interessert og stilte spørsmål om dette. De skulle sende meg et skjema som jeg skulle fylle ut med kontonummer osv. Selvfølgelig fylte jeg ikke ut noe.

Etter en stund fikk jeg en SMS med en trussel om at jeg ikke overholdt avtalen med disse, men jeg hadde ikke inngått noen avtale. Så anmeldte jeg foretakene og det ble nesten slutt. Det hjalp ingenting å ringe det svenske finansdepartementet. Jeg vill anbefale at dere ringer det norske finansdepartementet og gir dem ordre om å gjøre noe med det som jeg tolker som kriminell virksomhet. Etter Grunnlovens § 49, plikter departementet å ta tak i denne virksomheten, og som jeg kaller kriminell virksomhet.

Hans Bauge
Samfunnskritiker