Pensjonistene: Hår i suppen eller lik i lasten?

Publisert 9.7.2017

Av Wilfred Høsteland
Illus.foto: Colourbox 

Det er dessverre en velkjent sak gjennom begge de siste regjeringene (minst) at pensjonistene er gode å ha med sine stemmer, men deretter kan politikerne vende dem ryggen. Og det har både den siste rødgrønne regjeringen og den nåværende blå-blå gjort til gangs! Tiden er nå inne for Erna Solberg & Co å reise rundt på alders- og sykehjem og håndhilse på beboerne og smile mest mulig søtt (og falskt!) til dem og vil vise hvor omsorgsfulle de er (i valgkampens hete!) 

Er blitt svindlet for millioner

Jens Stoltenberg og hans gjeng gjorde det samme i sin tid. Massevis av fagre løfter som de allerede da visste/vet at de ikke behøver å holde – de eldre følger jo ikke med likevel (??) og klager likevel ikke høylytt når politikerne har fått sine taburetter, og gir blaffen i dem som har bygd opp landet, og som har medvirket til at svikerne har kunnet innta sine makelige og altfor lønnsomme poster i Stortinget og Bystyrene. Det burde ikke være nødvendig å minne landets pensjonister om at de med fullt overlegg ignoreres etter hvert valg. Men slik er det jo, og det burde enhver pensjonist ha seg på minne!  De må nå bevise at de følger med og at de ikke lenger finner seg i å bli grovt lurt av smilende og løfterike falske politikere i valgkampen!

Samfunnsmagasinets eminente og svært våkne redaktør, har ved mange anledninger de siste årene til de grader dokumentert hvordan våre såkalte folkevalgte tråkker på Grunnloven – og på våre pensjonister. Det etter hvert så mye omtalte pensjonist-ranet skulle være velkjent blant så vel pensjonistene som blant den øvrige befolkningen. Politikerne opptrer som svikere og ransmenn ved å lytte til meningsløse anbefalinger fra OECD – som klart går mot både Grunnloven og dagens norske skatteregler. Pensjonistene er gjennom mange år blitt svindlet for millioner av pensjonskroner av sine egne folkevalgte. I mellomtiden har politikerne selvsagt sørget for sine egne inntekter og gromme pensjoner i rikelig monn – det gjelder som kjent å sikre sin egen lommebok og alderdom! Men det pensjonistene har jobbet for og betalt inn for gjennom rundt 50 års arbeidsliv, får de ikke tilbakebetalt i form av en rettsmessig og anstendig pensjon.

Støtt Senterpartiet og Kystpartiet

Norske politikere øser ut milliarder av våre skattepenger til all verdens mer eller mindre kriminelle regimer og andre meningsløse prosjekter. Da er der merkelig nok aldri snakk om at der ikke finnes midler. Pensjonistene vet selvsagt også at Norge nærmest flommer over av penger – penger de bare har hørt om men ikke sett særlig mye til. Nå forventer vi oss selvsagt ikke særlig mye omsorgstanker fra arrogante, velsituerte, kalde og kyniske Høyre-politikere med FrP på slep, – og med Venstre og KrF applauderende i bakgrunnen. Men det vil forhåpentligvis være en brukbar begynnelse at Norge fra høsten 2017 får en ny regjering. Den foreventer vi oss ikke så mye av, men det er kan hende en liten sjanse for at de styrer litt bedre innen det aktuelle området enn den sittende regjeringen har gjort. 

Jeg oppfordrer alle pensjonister (og andre) til å støtte opp om de tre beste partiene – Senterpartiet, Kystpartiet og Moderatene i den grad sistnevnte stiller lister! Vi pensjonister vil ikke lenger finne oss i å være nederst på rangstigen etter et langt arbeidsliv – enten vi betraktes som hår i suppen eller lik i lasten!  Jeg tror at også andre trygdete føler det på samme måten.