Pensjonistpartiet støtter studentenes fadderuker

Publisert 16.8.2022
Foto: Privat

Nå er studentenes fadderordning i gang igjen og kritikken kommer allerede inn til politiet. Nå gjelder ikke kritikken dårlig håndtering av smittevern, men forstyrrelse av nattero. Jeg leser i media at 15 meldinger om forstyrrelse av natteroen, og politiet har også vært nødt til å håndtere flere overstadig berusede personer. Det står intet om dette skyldes fadderuka, men man kobler det til denne aktiviteten.

Mange tror fadderukene bare er fest og fyll. Det er i virkeligheten ett av de viktigste tiltakene for god studenthelse, og dermed også folkehelse. Se for deg at du er 19 år gammel, flytter til en ny by, hvor du ikke kjenner noen fra før. Du skal begynne på et universitet eller en høyskole du kun har sett på bilder.

I 2020 og 2021var mange av forelesningene digitale, og i de forelesningene som har fysisk oppmøte måtte man sitte mer enn én meter fra hverandre. Den situasjonen som studentene havnet i, var oppskriften på ensomhet og depresjon. Ingen familie og venner i et stressende miljø. Og det er her fadderukene kommer inn som en kur.

I fadderukene senkes terskelen for å prate med andre studenter, du får en kjennskap til byen fra andre studenter og du blir kjent med de du skal studere med. I år kan studentene igjen få treffes skikkelig og da må folk finne seg i at det høres i byen.
Jeg har et skikkelig ordtak som sier «kua har også vært kalv».

Lykke til med årets feiring.

Svein Otto Nilsen
Bystyrerepresentant for Pensjonistpartiet i Trondheim