Pokemon GO har angrepet hjernen på mange!

Bergen 12.8.2016
Av Terje Haugom
Illus.foto: JH Media

Hva blir det neste som skal trollbinde alle som tidligere ble sett på som «det tenkende mennesket»?

At smart-telefonen er gått til hjernen på folk, ser vi alle steder. Og med «vi» menes vi som er fornøyd med en funksjonell taste-mobil, uten «sosial medie-profil» og alt det dillet som hører med. Vi bruker mobilen som en telefon, og til å sende og motta nødvendige meldinger. That’s it!

Men nå har mobil-galskapen nådd nye høyder! «Pokemon GO» har angrepet hjernen på milliarder mennesker, og selv godt voksne – som man trodde hadde vettet i behold – jakter med hellig overbevisning på monstre – overalt, og døgnet rundt! I bilen, på fortauet, hjemme, på jobben, på bussen…

Hvilken kron-idiot var det som lanserte dette fordummende, hypnotiserende og vanvittig smittsomme spillet? Er det moderne mennesket sunket så dypt, at uansett hvor tåpelig det er, så bare må man være med på det? Om en eller annen teiper fast en fiskebolle på nesen, varer det ikke lenge før all verdens nasjoner går rundt med en fiskebolle på nesen! «For når andre synes det er kult, så må også jeg – selvsagt!» God dag, mann hostesaft! Jorden er flat!

Og kollektivt har vanlige homo sapiens lagt sin intelligens på is, og sin sjel i hendene på den lille glassplate-guden, som alle går og glor religiøst på! Det synes å være på plass med et uunngåelig spørsmål: Hva blir det neste som skal trollbinde alle som tidligere ble sett på som «det tenkende mennesket»? For tankevirksomhet til eget og felles beste er pr. i dag på blåbærtur – uten GPS!