Politiet bør være bevæpnet

Publisert 10.12.2018
Foto: Colourbox

Med jevne mellomrom kommer debatten om ikke tiden er inne for å bevæpne politiet opp igjen. Bare Fremskrittspartiet og Demokratene ser nødvendigheten av dette. Det naive Stortingsflertallet lukker øynene og baserer sikkerhetssituasjonen slik den var på 1960 tallet.

Norge er ikke lenger kardemomme by. I tillegg til stadig grovere kriminalitet her hjemme kommer terroren nærmere og nærmere. Det er naivt å tro terror ikke kan ramme Norge, derfor må vi være forberedt for å minske mest mulig skade. Demokratene setter sikkerheten til det norske folk først, selv om vi skjønner argumentene mot bevæpning, er argumentene for det motsatte større.

Terrorangrepene i flere europeiske byer i viser dette. I London ble den politimannen som ikke var bevæpnet drept. Også politiet ønsker permanent bevæpning. Vi lytter til politiet, og vil føre en politikk som vi mener i best mulig grad trygger den enkelte politimann og det norske folk. Permanent bevæpning må selvsagt medføre at opplæring og kontinuerlig treing blir høyt prioritert for å inngå ulykker!

Jan-Ove Fromreide
DEM Askøy