Politikere til å bli kvalme av

Publisert 4.9.2017

Av Wilfred Høsteland
Illustrasjonsfoto: Colourbox

Politikere gjør som kjent omtrent hva som helst for å sikre seg en taburett, høy lønn og massevis av frynsegoder.  Et av de simpleste trekkene er vel besøkene på alders- og sykehjem og endatil på sykehusene.  Men å se fremstående politikere – uansett parti – gå smilende rundt på alders- og sykehjemmene og håndhilse og klappe beboerne på skuldrene – med fagre løfter som de vet de ikke kan holde – er direkte usmakelig. Det er til å bli kvalm av.  Disse politikerne tror visstnok at beboerne er godtroende – at de ikke følger med, og at de i sin troskyldighet (?!) biter på valgflesket.  I virkeligheten serverer de løgner til eldre og syke mennesker.  Alle villdyr søker som kjent etter de svakeste individene. Men det er nok ikke alltid at de svakeste m.h.t. politisk orientering er på gamle- og sykehjemmene – heldigvis.

Så dukker de samme opp på skoler og arbeidsplasser – med pålagte interesserte ansiktsuttrykk og iver – det gjelder å bære preg av å virkelig bry seg om elevene, lærerne og arbeidstakerne.  Etter valget – vel plassert på sine taburetter og dermed sikret en solid inntekt m.m., – er både løfter og besøkene rundt om kring glemt.  Det er jo kjekt å få reise rundt å se seg om på sine respektive partiers regning, og da kan man jo servere bløff-løfter når de likevel er på farten!

Jeg vil gjerne henstille til politikerne om å drive sin valgkamp på andre arenaer enn gamle- og sykehjem og på sykehusene. Det er det mest usmakelige i hele valgkampen!