Politikere, barn og fattigdom

Publisert 17.10.2021
Foto: Colourbox

At politikere bruker fattigdom og barn i lavinntektsfamilier som «brekkstang» i sluttfasen og innspurten i en valgkamp er ikke et nytt fenomen. Dette gjør de bevisst når de nesten er tomme for argumenter. Disse fattige barna blir ofte brukt som inntektskilde innenfor barnevernet, og det er nettopp derfor de bruker dette argumentet, for å hause opp konfrontasjonene mellom kommune og foreldrestanden der slikt er aktuelt. Da må man vel ha lov til å spørre om ikke alle barn og de som er politikere ble født like «fattige» den dagen de er født??

Like naken og hjelpeløs alle sammen som da er avhengige av sine foreldre? Altså som likestilte «fattige»? Rikdommen til foreldrene eller ikke. Altså, man vil fremvise en mening om at de som har mindre i lommen enn andre, kanskje ikke burde få barn da, og overlate den slags til dem som har best utkomme? Altså til dem som har minimum en million i årslønn? Aller helst burde man vel også ha både cabincruiser, en stor bo-bil av ypperste kvalitet i tillegg til et hyttepalass md soverom til minst åtte personer med dertil tilhørende bad/dusj, og gjerne en badstue i tillegg, kanskje både ved sjøen og til fjells?? ER man god nok da tro?

Når man hører på våre politikere som stiller i valg , så er det som å høre på en flokk barnehagebarn, fantasier som overgår hverandres. Man kan bare le av hele greia. Om et barn møter på en ny skoledag i et plagg kjøpt på Fretex, hva har det å si, eller at man bruker et som et søsken eller annen slektning har brukt før? Men som politikere så snakker man om klima, fossilt brennstoff, og da har vi som velgere hørt mer enn nok! Hva vokste disse individene selv opp med? Gikk de i prinsessekjoler eller i kjole og hvitt på først skoledag?? Jeg tviler sterkt på det -kanskje de måtte bruke brukt tøy? Hvem får vite det da? Det er ikke måte på idioti man skal oppleve å høre fra de som mener å være «oppegående individer» som stiller i et valg?

Nei du- her oser det heller av forakt for velgerskaren, og særlig de som er i en foreldreposisjon og har litt mindre lommerusk i lommen enn disse individene. Det er deres foreldre og besteforeldre som har lagt listen litt for høyt om sin avkom, og som gjør at dette setter griller i hodene deres, tror jeg. Dette handler om en bevisst undertrykking av velgerstanden, og det ser man på velgeroppslutningen. Kandidater til politiske partier lokker og lurer alle og tror at lureriet er en sannhet så stor at de tror på den selv. Når skal de innse at dette ikke går lengre og at de må finn andre løsninger som VIRKER?? For eksempel å stoppe innvandring? Men så har man dette med «frynsegodene» som nå er avslørt fusk med? Hvor stor er DA ærligheten deres? LØGN alt sammen!!

Ellinor Nerbø.