Politikere og hytteutleietvang

Publisert 11.1.2022
Illustrasjonsfoto: Colourbox

Alle vet at flere steder, også i Nord-Norge, står det en del hytter/hus som politikerne våre vet at eiere ikke leier ut. Nå har disse disiplene vi har, som heter politikere, funnet ut at nå skal eiere av fritidshus bli tvunget til å leie ut disse enhetene. Jajamennsann sa jeg. Sikkert greit å leie ut det man måtte ha, men så er det dette med sakens tilstand også da.

Hvem ville leie en fritidsbolig som trenger pleie og omsorg, særlig når det er mangel på snekkere i hele landet også herunder i Nordland Fylke? Hvordan skal da politikere kunne pålegge en eier av slike bygg å leie dette ut? Da må de i utgangspunktet selv være leietakeren med eller uten snekkerkunnskaper, eller at de hadde en medbragt og kostet opp «hertligheten», mot gratis leie. Men!! At de selv betalte den skyhøye strømbruken og evt bruken av drivstoff til båt, om man da måtte leie på et mer grisgrent strøk, og selv om herligheten ligger på en såkalt øde øy som har tatt en seerrekord?

Maken til forslag fra såkalte oppegående politikere må man nok bare le av. Men greit. Jeg kan gjerne sette av fire uker på vårparten, men mot renovering av en politiker med snekkerkunnskapen i orden. Men! Denne må også selv sørge for både tilkomsten og drivstoffutgiftene samt strømbruken. Det er bare å ta kontakt.

Ellinor Nerbø