Politikere og rumpetroll

Publisert 21.6.2021
Foto: Sfm.no

Forslaget (loven??) om at det skal være forbud mot å fange rumpetroll grunnet betydelig nedgang blant våre amfibier, har fått mange til å storle – og andre til å gape av forbauselse. En innsender til Summetonen (Bergensavisen) søndag 13. juni spør velbegrunnet om politikerne ikke har nyttigere ting å ta seg av – mens han også spør om det også kanskje snart  kommer forbud mot å klaske mygg og andre innsekter.

Jeg er egentlig ikke i særlig tvil om hvem som kan ha fremmet et lovforslag mot å fange rumpetroll. Stikkordet er vel MDG.  Deres påbud- og forbud-forslag begynner etter hvert å bli mange. De ønsker jo også at vi slutter å spise storfekjøtt – kyrene fjerter visstnok for mye. Det synes jeg faktisk at MDG også etter hvert gjør! Det er begynt å stinke. Kanskje argumentet fra nevnte «parti» er at – hva skal man egentlig med kyr når man har melkemaskiner……..??!! I Molboland kan som kjent alt gå an nå også i Norge.

Før vi nærmer oss Nord Korea m.h.t. påbud og forbud, vil jeg med dette foreslå at vi snarest mulig får en lov som forbyr forbud. Hvor dette ellers kan ende kan vi bare fantasere om! Kanskje noen av rumpetrollene på Løvebakken etter hvert bør fanges før de blir padder?

Wilfred Høsteland